Километрични опашки от автомобили по Аспарухов мост след старта на ремонта

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
13:59 / 12.05.2020
5215
Километрична опашка от автомобили се извива по Аспарухов мост след старта на поредния ремонт, научи Varna24.bg от очевидци. 

Както медията ни съобщи, ремонтът стартира вчера. По информация на АПИ ще бъдат рехабилитирани естакадната част на мостово съоръжение 6, както и пътните връзки за и от кв. "Аспарухово“ по път I-9 Варна-Бургас. За изпълнение на ремонтните дейности ще бъде ограничено движението в платното за Бургас. Трафикът ще преминава двупосочно в платното за Варна. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация.

Ремонтните работи по връзките от Аспаруховия мост към кв. "Аспарухово“, както и от качването от квартала към съоръжението ще се извършва без прекъсване на движението и ще е в лентата, незасегната от строителните дейности.

Срокът за изпълнение на ремонта е 45 дни - до края на юни т. г.

Предстоящите строителни дейности са част от поетапното обновяване на Аспаруховия мост, което започна през 2016 г. Мостът се състои общо от 11 съоръжения и е в експлоатация е от 1976 г. Основна връзка е на ж. к. "Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. Досега са обновени съоръжения 1, 2, 3, 4 и 5 на Аспарухов мост и са вложени над 6,2 млн. лв.

Ремонтът на съоръжение 6 включва нова хидроизорация, фуги, асфалтобетонова настилка, подобрено отводняване, тротоари, парапети. Ще бъдат монтирани нови мантинели и хоризонтална маркировка. Ще се ремонтира нарушено бетоново покритие и корозирала армировка по гредите, а след това ще се направи цялостна обработка със защитна система на всички бетонови повърхности срещу карбонизация на бетона с цел повишаване устойчивостта му при външни въздействия. Ще се ремонтира пътната плоча и тротоарните конзоли, ригелите и колоните на моста. Индикативната стойност на ремонтните дейности на съоръжение 6 е близо 1,6 млн. лв. Средствата са от бюджета на АПИ. Строителните работи ще се изпълнят от пътноподържащото дружество, с което агенцията има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Варна.

Снимка от огромното задръстване публикува Нели Янева в групата "Аспарухово".

Виж коментарите (6)

Още по темата (142):
10.05.2021 Ограничават за три часа движението в едната лента по Аспарухов мост
15.04.2021 Затвориха за ремонт част от Аспарухов мост, задръстванията са огромни
13.04.2021 Затварят за ремонт част от Аспарухов мост в четвъртък
17.02.2021 Започна дългоочакваният ремонт на клаповия мост във Варна
02.02.2021 Нанков: Аспаруховият мост ще бъде довършен! Предстои укрепване на свлачището на "Трифон зарезан"
26.01.2021 Затварят едното платно на Аспарухов мост за ремонт на дефектирала фуга
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).