Кирил Йорданов: Градът ни е в тежка управленска криза, кукловоди ръководят Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:22 / 18.03.2013
2101
Кметът в оставка Кирил Йорданов отново реши да се изкаже по "въпросите на Варна", като не пропусна да спомене и за своята оставка. Ето какво точно каза в съобщението си до медиите Йорданов:

Все повече виновни, гузни и дезориентирани физиономии ще сменят ехидните, доволни от резултатите на платените протести, лица. Все по-ясно става, че политическите кръгове, които организираха и инвестираха операцията по свалянето ми, имаха сила и въображение да предизвикат желаната оставка, но - очевидно, никаква готовност за управление на града. Въпросът "Как, кой и с кого?" става все по-актуален.

Няма спор, вече с просто око се наблюдава сериозна дезинтеграция на отделните общински структури, осигуряващи нормалните функции на сложния градски организъм. Исканията на хората лавинообразно се увеличават - и те няма да спрат днес, те ще искат още и още, и още; липсата на мотивация у държавните и общинските служители расте; страхът завладява и най-смелите... Нормално е, всички са хора.

Все по-ясно става, че няма кой да поеме отговорност за следващите пет, десет дни. Да не говорим за по-голям период! Случва се нещо, за което предупредих общинските съветници, когато лидерът на социалистите във Варна поиска оставката ми и постави началото на този процес, който днес, вече убедено, можем да наречем "експериментът Варна". Датата беше 20 февруари 2013 г., а заседанието на Общинския съвет - с номер 15.

Лошото е, че експериментаторите, поне двама, заявили се открито засега - Борислав Гуцанов и Веселин Марешки, всъщност, провеждат коварните си опити за сметка на гражданите на Варна. Още по-лошото е, че кукловодите са анонимни и, както му е редът, са зад сцената. И, докато те направляват действията на Гуцанов и Марешки, съдбините на града ще се решават в ръкопашни двубои пред общината, а рефер ще им бъде полицията... В условията на истинска демокрация съдбата на родния град би трябвало да е в ръцете на варненци и на техните законни избраници. Кои са кукловодите? Ако гражданите на Варна не разберат кои са те, то - със сигурност, ще усетят деструктивната им сила на гърба си. Уви, краят е неизвестен.

Такова е положението днес. Градът ни е в тежка управленска криза. Говоренето и исканията трябва да се срещнат с волята на ясни управленски субекти с реални законови правомощия. В противния случай - хаосът и разрухата са неизбежни. За всички.


Виж коментарите (3)

Още по темата (56):
06.03.2014 Навършва се година от оставката на Кирил Йорданов
20.05.2013 Отново опитват да сменят временния кмет на Варна
30.03.2013 Варна осъмна с билборд срещу местни политици
27.03.2013 Прекратиха производствата по жалбите срещу оставката на Кирил Йорданов
27.03.2013 Местният парламент посочва заместника на Йорданов
26.03.2013 Появи се жалба срещу оставката на Кирил Йорданов
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).