Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Китайци харесали Варна за производство на високи технологии
Автор: Екип Varna24.bg 13:29 / 10.11.2016Коментари (0)1143
© Varna24.bg
Голям китайски консорциум проявява интерес към изнасяне на производството си във Варна. Компанията е от сферата на високите технологии и с нея вече са проведени няколко срещи, заяви в предаването "Зала Пленарна" по Дарик зам.-кметът по финансите на общината Пейчо Пейчев.

Японски холдинг от химическата промишленост също се е насочил към региона като подходящ за инвестиции. Негови представители са останали удовлетворени от инфраструктурата в Девня.

"Две години работихме сериозно за изграждане на инфраструктура, сега работим активно за привличане на инвеститори. Работим за създаване на индустриална зона, която да бъде не само на Варна, а да обединява няколко общини като Белослав, Аксаково, Девня и Суворово. 69 % от варненската икономика е в сферата на услугите, 29 % - в индустрията, а 2 % - в селското стопанство. Това не е икономика, която е полезна за Варна. На града му трябва индустрия и развитие на високо технологичното производство", коментира Пейчев.

Прогнозата на зам.-кмета по финансите е, че след актуализацията бюджетът на Варна за 2016 г. ще бъде увеличен с 10 млн. лв. и ще стане 254 млн. лв. Резултатите до 31 октомври показват преизпълнение на приходите от местни данъци - до този момент 102%. С 200 000 лева повече спрямо миналата година са приходите от туристически данък за първите 10 месеца на 2016-та, като до края на годината се очаква да нараснат още. Преизпълнени са и заложените суми от данък МПС.

Правителството е отпуснало 16,4 млн. лв. допълнителни средства, от които 11,5 млн. лв. са отишли за възстановяване на щетите от наводнението в "Аспарухово" и изграждането на магистрален водопровод в квартала.
Сегашната администрация е заварила 68 млн. лв. просрочени задължения, от които 20 млн. лв. вече са платени, а за 26 млн. лв. са съставени актове и предстои да влязат в местната хазна.

Тези средства, както и увеличените приходи от данъци, могат да бъдат използвани като резерви за финансиране на новата сграда на библиотеката. Нейното изграждане обаче ще приоритет в бюджета за 2018 г. , добави още Пейчо Пейчев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: