Китайски артисти пристигнаха във Варна въпреки капаните на зимата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:16 / 12.01.2017
1673
Гостуването на трупата от Професионален колеж по изкуствата на провинция Съчуан на 15 и 16 януари ще се състои, въпреки неблагоприятните атмосферни условия!

Само във Варна формацията от 35 души ще изпълни танци, песни и акробатични номера по случай китайската Нова година.

Първите танцови спектакли във Варна се организираха във връзка с 65-годишнината на дипломатическите отношения между България и Китай. Варненската публика беше гостоприемна за трупата от провинция ХУНАН. Изпълненията на ансамбъла пресъздаваха спецификите на китайските националности от провинция Хунан, носиите - пъстри, музиката - приповдигната, елементите на многообразните и пъстроцветни танци и песни, необикновените акробатични умения, присъщи на китайските малцинства, се сливаха в една вдъхновяваща цялост.

През 2016 година жителите на град Варна сърдечно посрещнаха и трупата за сценични изкуства от провинция ХЪБЕЙ. Традиционна етническа музика, артистични ловки движения, "смяна на лицата" - самобитно изкуство, съчетаващо танцови, вокални и комични елементи, представяне на декоративно изкуство от майстор-творец, признат от ЮНЕСКО, бяха сред акцентите в програмата.

По повод предстоящата китайска Нова година през 2017 г. Фестивален и конгресен център - Варна и Посолството на Китайската народна република поканиха младежкия арт ансамбъл от провинция СЪЧУАН, който след България ще изнесе спектакли и в Босна и Херцеговина, Албания и Черна гора.

Младежкият арт ансамбъл от Професионалния колеж по изкуствата в Съчуан е гостувал в 40 страни и райони, като САЩ, Великобритания, Германия, Русия, Швеция, Румъния, Бразилия, Япония, Тайван, Макао и Хонг Koнг. Много интересен е начинът на работа на тази трупа. Тя е нещо като основа за индивидуално обучение в професионалния колеж на изкуствата на Съчуан. Освен това е важна тренировъчна база и база на националното нематериалното културно наследство, както и за обновяване на Съчуанската опера. Показателен факт е, че ансамбълът притежава два големи театъра, един малък театър и няколко зали за репетиции.

Младежкият арт ансамбъл се представя от името на Съчуан и на Китай, като носи на раменете си решаващата мисия на "защита, наследяване, реформиране и обновяване" на Съчуанската опера.

Съчуанската опера включва шън (мъжки роли), дан (женски роли), дзин (мъж с изрисувано лице), мо (мъж на средна възраст) и чоу (клоун). Изпъстрена е с местни диалекти, носии, народна музика и танци, много хумор и най-вече с оптимизъм.

Чрез нея човек може да разбере отношението на съчуанци към живота. Представленията разказват за образи от историята, фолклора и митологията, за любовта.


Виж коментарите (0)

Още по темата (419):
23.10.2017 Климатолог: Зимата си идва бавничко, еленчетата са готови да разнасят подаръци на децата
09.10.2017 Над 80% от шофьорите навлизали в проходите с летни гуми в почивните дни
19.04.2017 Зимата се завръща утре, температурите рязко падат! Идат вятър, дъжд и сняг!
15.03.2017 Завръща ли се зимата? По-добре вижте това!
14.03.2017 Какво време ни очаква до края на март?
27.02.2017 Над Черноморието ще бъде предимно слънчево и почти тихо
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).