Китайски инвеститори искат да изградят модерен завод край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:07 / 22.07.2023
10514
Директорът на РИОСВ – Варна проведе работна среща с китайски инвеститори, които желаят да изградят завод по най-модерни технологии за биоферментация край Варна. На срещата са разяснени изискванията на българското и европейското законодателство за извършването на такъв вид дейност.

Вчера в сградата на РИОСВ – Варна се проведе работна среща между ръководството на екоинспекцията и представители на китайска корпорация, потенциален инвеститор за варненския регион. Основната цел на срещата бе проучване на възможностите и условията, свързани с бъдещо изграждане на завод за биоферментация в България и на територията на област Варна.

На срещата присъстваха и експерти от различни направления на специализираната администрация към екоинспекцията (превантивна дейност, води, атмосферен въздух, опасни химични вещества, защитени зони и територии и др.). Екипът от експерти запозна подробно инвеститорите със задължителните процедури съгласно българското екологично законодателство, които е необходимо да бъдат проведени в хода на реализиране на бъдещото инвестиционно предложение. Бяха разяснени и някои от основните изисквания регламентирани в европейското и национално екологично законодателство.

Инвеститорът от своя страна заяви, че като водещо в света предприятие за биоферментация, разполагат с модерна производствена технология и се придържат към концепцията за екологична защита на околната среда.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).