Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Клиниката по "Ортопедия и травматология" в УМБАЛ "Св. Марина" надгражда дейността си
Автор: Екип Varna24.bg 13:24 / 26.04.2022Коментари (0)10736
©
Проф. д-р Димитър Райков е новият ръководител на Клиниката по "Ортопедия и травматология“ в УМБАЛ "Св. Марина“ Варна. Предвижда се изпълнение на цялото портфолио от областта на ортопедията и травматологията. Наред с досегашните преобладаващи планови операции артроскопия, ендопротезиране на колянна, тазобедрена  и раменна стави, в клиниката вече ще се извършва диагностициране и лечение на туморни и вродени заболявания при деца и възрастни, дегенеративни заболявания, артрози, хирургия на глезен  и ходило, хирургия на ръка , лечения на травми и  заболявания на сухожилията и  мускулите и др.   Голямо предимство на клиниката е модерната апаратура, даваща възможност за изпълнение за всички видове оперативни интервенции.

В клиниката вече се лекуват пациенти с всякакъв вид травма, включително детска ортопедия и травматология. Предстои оформяне на обособени зони за новоприети травматични пациенти, като дялове на наличния до сега приемен център за възрастни и деца.

Организиран е и детски сектор, в който в рамките на 40 минути след постъпване в спешния кабинет, на децата ще бъде оказана медицинска помощ в областта на травматологията, а при необходимост от хирургична намеса, тя ще бъде извършена в рамките на същия или на следващия ден.

"Голямо предимство при медицинската грижа за децата е фактът, че в УМБАЛ "Св. Марина“ има отлично структурирана и работеща педиатрия – каза проф. Райков. Не е тайна, че педиатричните клиники към УМБАЛ "Света Марина“ са водещи в страната по отношение на всички заболявания, включително и на редките болести. Не без значение е фактът, че на територията на болничното заведение се намира и отделение по реанимация и интензивно лечение на деца – ДОРИЛ.

Предимство са и отличното подготвените специалисти – анестезиолози. Високо технологичното оборудване, с което те разполагат,  осигуряват качествената анестезия на цялата гама пациенти – от новороденото до стареца“, отбеляза специалистът.

Като предимство за обслужването на пациентите в Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ "Св. Марина“ проф. Райков изтъкна мултидисциплинарният подход при вземане на комплексни решения за лечение на пациентите, включително силната патоанатомия и
©
наличието на специалисти - генетици с опит в редките болести.

Проф. Райков подчерта изключително гъвкавия мениджмънт на болницата по отношение на бързо намиране на необходимите за пациентите консумативи и импланти за операции.

Освен на проф. д-р Димитър Райков, който е ортопед-травматолог с дългогодишна експертиза в много направления на специалността, Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ "Св. Марина“  ще разчита на професионализма на старши лекари – преподаватели в МУ Варна д-р Светослав Добрилов, д-р Стоян Иванов, д-р Преслав Пенев, д-р Владислав Григоров, д-р Веселин Григоров и д-р Марин Маринов.

Не на последно място е и ролята на отлично подготвения екип кинезитерапевти, начело с проф. Гергана Ненова,  осигуряващи значително по-бързо възстановяване на пациентите.

Новостите, които  въвежда управата на Университетската болница " Св. Марина“  в Клиниката по ортопедия и травматология, ще осигурят "една по-качествена среда за лечение на варненци и гостите на града, като това е една напълно хуманна идея“, изтъкна нейният нов ръководител проф. Райков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: