Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Клошари от Варна намериха и върнаха открадната чанта с документи
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 27.05.2015Коментари (0)1319
©
Клошари от Варна намериха и върнаха открадната чанта с документи, намерени в кофа за боклук. Телефоните, които били извън багажа обаче задържали за себе си и не съобщили навреме, че са ги открили, заради което единия от тях го грози затвор, а другия глоба. Случката се разиграла, след като варненка била ограбена. Това, което крадците не сметнали за ценно, го изхвърлили в близък контейнер, който 36-годишният Тодор и по-голямата му приятелка Светлана претърсили за нещо за ядене. Точно там те открили захвърлената от крадците чанта с документите в нея и се обадили на собственичката, за да я върнат. Оттам обаче тръгнали и проблемите им. Още същия ден той предал намерените документи на собственичката им, водейки се по адреса от личната карта. В знак на благодарност получил от нея 10 лева "за да се почерпи", разказа той пред Дарик Варна.

Малко по-късно Светлана намерила два телефона в кофата за смет. Тодор ги прибрал, а по-късно продал единия за 15 лева в магазин до Колхозния пазар. Признава, че дори не е предполагал, че телефоните са на собственичката, на която предал чантата с документите, тъй като апаратите били без SIM-карти. Заради това, че не е съобщил за намерените телефони и си ги е присвоил, а и заради това, че вече е съден, Атанасов може да влезе отново в затвора, където преди време е лежал за кражба на автомобил. Двата мобилни апарата са оценени на общо 102,30 лв.

"От 8 години не съм влизал в полиция. Затова и се занимавам с казани, само и само да не правя простотии. Нямах въобще хабер за какво става въпрос. Аз ако трябваше да влизам в затвора, нямаше да ходя по казаните", споделя мъжът. Той е притеснен, че ще бъде подведен под отговорност и за разбиването на автомобила, което твърди, че не е извършил. Светлана Павлова също ще отговаря пред съда, като е обвинена, че е намерила чужди движими вещи, за които в продължение на една седмица не е съобщила на собственика, на властта или на този, който ги е изгубил. За подобно престъпление НК предвижда от 100 до 300 лева глоба. Делото срещу Анастасов и Павлова предстои. Засега и двамата са с наложена мярка за неотклонение "подписка".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Световна черна хроника
Лято 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: