Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Клуб на криминалиста" ще действа във ВСУ "Черноризец Храбър"
Автор: Екип Varna24.bg 14:27 / 22.04.2021Коментари (0)1503
©
Новоучреденият "Клуб на криминалиста“ към Варненския свободен университет прие вчера Устав на организацията, съобщиха за Varna24.bg от пресслужбата на институцията. Клубът вече има и Управителен съвет – той се председателства от Алекс Маринов – студент в специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ във ВСУ "Черноризец Храбър“, и в него членуват осем представители на различни университети, с различен професионален и личностен профил, които са свързващото звено между академичната и професионалната общност.

На Общото събрание бе представен сайта на "Клуб на криминалиста“, създаден от Алекс Маринов. Планират се редица интересни проекти, по които ще работи организацията. Сред тях е създаването на Виртуален музей, който ще включва експонати от Музея на Шерлок Холмс в Лондон, както и елементи от експозиции на съществуващия в миналото български музей по криминалистика.

За почетен член на клуба бе избрана проф. д.ик.н. Анна Недялкова – Председател на Настоятелството на ВСУ "Черноризец Храбър“.

"Изключителна чест е да бъда член на "Клуб на криминалиста“. Респект към това, което сте направили“, каза проф. д.ик.н. Анна Недялкова по време на учредителното събрание. Създаването на Клуба, в годината в която  Варненския свободен университет отбелязва своята 30-та годишнина, е пример за достойно реализирана мисия на учредителите, коментира Председателят на Настоятелството. Проф. Недялкова допълни, че е гордост за университета и доказателство, че младото поколение е поело по нов път, че има свежи идеи, които реализира бързо и делово. Тя пожела на профайлърите въображение, за да приемат най-смелите предизвикателства, амбиция, за да постигат идеите си и отговорност за   резултатите.

"Клубът на криминалиста“ бе създаден през февруари т.г. след изключително успешното обучение за профилиране на неизвестни извършители на престъпления, проведено от проф. д.ю.н. Йонко Кунчев - декан на Юридическия факултет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“ и ръководител на магистърската програма "Съдебни експертизи“ в университета. В обучението активно се включиха над 160 представители на различни сфери на обществения живот – психолози, юристи, педагози, експерти по сигурността, представители на държавни и общински структури, журналисти и студенти от различни специалности на ВСУ "Черноризец Храбър“, както и възпитаници на други университети. Участниците се обединиха около идеята да продължат да общуват помежду си в различни области, свързани с криминалистиката. Вече се проведоха обучения, водени от Правда Илиева - докторант по криминалистика във ВСУ "Черноризец Храбър“ и член на УС на Клуба. Тя представи пред младите профайлъри профил на първия сериен убиец в Кипър, а вчера бе анализирано значението на татуировката за идентифициране на извършители на престъпления.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: