Кмет денонощно на разположение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:21 / 30.03.2009
959
Кметът на варненския район "Владиславово" Добромир Джиков ще бъде 24 часа на разположение за проблемите на 8 деца от района. Това обяви самият той по време на дискусия с ученици в сградата на народното читалище "П. Р. Славейков". Форумът е част от съвместна инициатива на Гражданския районен съвет във "Владиславово" и кметската администрация в района, наречена "Политическа академия". Добромир Джиков предостави на 8-те малчугани, взели участие в дискусията, своя мобилен телефон. На този номер децата ще могат да се обаждат по всяко време на денонощието и да подават сигнали към кмета на района. Акцията "Политическа академия" е насочена към обществено изявени ученици от VII и VIII клас от училищата, разположени на територията на район "Владиславово". По време на дискусиите, на достъпен език учениците ще получат познания за общественото и държавно устройство на България. Те ще бъдат информирани за политическия и партиен живот в страната, както и за практическите подходи при решаването на различни проблеми в района и града. Целта на организаторите е освен знания младите хора да се научат как да формират и отстояват гражданските си позиции, поясни за "Позвънете Новини" председателят на Гражданския районен съвет Пламен Георгиев. С тези срещи ние се стремим да избягаме от класическата форма на преподаване: урок - изпитване, коментира той. Децата трябва да възприемат България, като своята страна и да работят за нея, а не да емигрират и да търсят успехи и реализация извън родината, добави Георгиев.

Лекциите от "Политическата академия" ще продължат до 23 май. Те ще бъдат водени от квалифицирани членове на Гражданския районен съвет, преподаватели от съответните училища и лектори от ВСУ. "Тоталаната липса на политическа култура, дори и в хората, занимаващи се с политика, е основен проблем на държавата. Благодарение на подобни събития тези деца ще се научат на основни принципи, които в последствие ще им помогнат да познават и защитават гражданските си права". Това заяви лекторът на първата "Политическа академия" - зам.- председателят на Общинския съвет и лидер на партия "Нашият град" Неделчо Михайлов.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).