Кмет и съвет се заклеха да работят в името на варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:39 / 09.11.2015
2149
При засилени мерки за сигурност и с приповдигнато настроение новите общински съветници на Варна, новоизбраният стар кмета Иван Портних и кметовете на райони и кметства положиха клетва да служат на варненци и работят за благоденствието на града, предаде репортер на Varna24.bg 

Церемонията откри изпълняващият длъжността до момента кмет на града Пейчо Пейчев. Той поздрави новоизбраните членове на местния парламент, кметове на кметства и райони и градоначалник като им пожела здраве, воля, упоритост и настойчивост за реализирането на целите и задачите за реализиране на цялостната програма на Варна. 

"Тази програма, която имате e свързана с реализацията на много добри постижения за доброто на варненци, за постигането на град с добра жизнена среда и модерна инфраструктура, с по-големи инвестиции. За реализацията на тези идеи вие ще срещнете много трудности, но за по-висока ефективност желая на всички избрани добро взаимодействие и висок професионализъм. На добър час в реализирането на тази програма и много успехи в името на Варна и жителите и", каза Пейчев.

След това председателят на ОИК Велин Жеков връчи удостоверенията на новоизбраните съветници и кметове по азбучен ред. 

След като положиха подписите си за регистрация съветниците останаха на сцената, за да се закълнат.

"Това са хората, на които разчитаме през следващия мандат. Днес е техният ден. Призовавам всички вас за диалогичност при решаване на всички казуси, така че да няма нито едно ваше решение, което да се налага да връщам. Навлизаме в изключително важен период. До 2020 г. е последният ни шанс да участваме пред държавата за финансиране по европрограми. Пожелавам в края на мандата ви да ръкопляскате за свършеното така, както днес", обърна се към всички областният управител Стоян Пасев

След това призова съветниците да повторят след него клетвата:
"Заклевам се в името а Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всички свои действия да се ръководя от интересите на гражданите и Община Варна и да работя за тяхното благоденствие!".

След като бяха връчени удостоверения на кметовете на райони и кметове на кметства областният управител се обърна към тях с думите: "Отговорността, която поемате, е огромна. Трябва да оправдаете доверието на своите избиратели. Искам да работите в тясна връзка с целия бизнес, НПО, с гражданите и Общинския съвет".

На фона на бурни овации в залата Стоян Пасев покани и кмета Иван Портних да положи своята клетва.

"Със стореното през последните две години г-н Портних, вие много вдигнахте летвата, затова очакванията на вашите избиратели са два пъти по-големи!", обърна се областният управител към кмета на града преди полагането на клетвата.

"Преди 2 години от тази трибуна обещах много работа. Наложихме ударно темпо и спечелихме доверието на варненци. Затова пак съм тук. Благодаря за подкрепата и за доверието. Тази подкрепа е силно мотивираща и изключително задължаваща. Вярвам, че заедно ще можем да направим така, че през следващите години този модел на работа да го развием в много по-висока степен. И следизборно продължаваме да работим, продължават ремонтите по булевардите и във Виница, по линейният ускорител и регионалното депо и т.н. Предизвикателствата са ясни и приоритетите ни през следващият мандат. Вярвам, че чрез конструктивен диалог, без излишно политиканстване и с много работа ще направим това, което обещах, а именно, промяната да стигне до всеки варненец, до неговия вход и дом. Пожелавам ви един успешен мандат и дано след 4 години да можем да се похвалим, че сме работили и постигнали тези резултати, които сме обещали.", каза в приветствието си Иван Портних

След това от името на Варненска и Великопреславска митрополия и лично от името на митрополит Йоан, отец Дончо пожела на кмета да бъде ценен от всички.
"Отправяме молебствие за вас да сте здрав, духовно бодър и силно удовлетворен от работата за варненци. Призоваваме над вас Божието благоволение!", каза отец Дончо.

След като областният управител Стоян Пасев откри официално първото заседание на местния парламент покани най-възрастният съветник да го ръководи до избора на председател.

След тайно гласуване стана ясно, че новият председател на варненският Общински съвет, избран с 36 гласа "за" е досегашният председател на ГЕРБ-Варна и досегашен съветник Тодор Балабанов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).