Кметът Благомир Коцев положи венец по повод 111-годишнината от превземането на Одрин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:00 / 26.03.2024
2802
Кметът на Варна Благомир Коцев положи венец на Паметника на Осми Приморски полк по случай 111-годишнината от превземането на Одринската крепост и честването на Деня на Тракия. Събитието беше отбелязано с тържествен военен ритуал на Военноморските сили и заупокойна молитва, отслужена от Варненска и Великопреславска света митрополия, на паметника на загиналите по време на Балканската освободителна война  1912-1913г.

На церемонията присъстваха председателят на Тракийско дружество "Капитан Петко войвода" - Варна Румяна Вълчева, заместник-областният управител Изабела Иванова, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, контраадмирал Кирил Михайлов – командир на ВМС, районните кметове, ветерани, офицери и сержанти от запаса, представители на политически партии, деца от ОУ "Капитан Петко войвода" – кв. Галата, гости и граждани.

В българския културно-исторически календар 26 март е Денят на Тракия. От 1914 г. той се чества в памет на воините, паднали край Одрин и в тракийските полета.

Организатор на събитието е Тракийско дружество "Капитан Петко войвода" – Варна, съвместно с Военноморските сили,  Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюза на ветераните от войните.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).