Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Борим се с баракизацията във Варна, но трябва да подкрепим и препитанието на хората
Автор: Пламена Николова 13:42 / 30.03.2022Коментари (3)5767
© Varna24.bg
Архив
Кметът на Варна Иван Портних отговори на въпроси, поставени от общински съветници по време на заседанието на местния парламент днес, предаде репортер на Varna24.bg. Една от поставените теми бе относно временните преместваеми обекти в морската столица. Ето какво коментира по този въпрос кметът:

"По отношение на наредбата относно преместваемите обекти, там ситуацията е сложна. Има във времето поставяне повсеместно на бараки в целия град, което се е случило много отдавна във времето и преди много мандати на този общински съвет. В голямата си част тук става въпрос за малък бизнес на хора, които ние трябва да подкрепим в тази трудна ситуация, от друга страна, разбира се, трябва да има и някакъв ред, безопасност и правила. Всички разбираме, че в последните години опитахме сериозно да ограничим баракизацията в целия град. Трябва да се въведат правила по отношение присъединяването на тези бараки към електричество, достъпна градска среда, отстояние от тротоари и т.н. Това са над 3000 обекта, това поражда дискусии в съвета по естетизация на градската среда. Търсят се варианти максимално нюансите да се изчистят. Най-конфликтните теми са отсяти. За район "Аспарухово“ и от части във "Владиславово“ този процес приключи“.

На въпрос кога ще бъде пуснат в експлоатация на пълни обороти новия спортен комплекс във "Владиславово“, кметът коментира:

"Това е прекрасен спортен обект, но завършването му съвпадна с пика на пандемията от коронавирус и всички рестрикции, които се прилагаха към онзи момент. Община Варна подкрепя спорта в града в изключително висока степен в сравнение с останалите общини в страната. Това има няколко насоки. От една страна огромните средства, които влагаме в изграждане на нови спортни зали и съоръжения, в ремонт на съществуващи такива и в политиката ни по отношение на спортните клубове. Това, че Община Варна предоставя безвъзмездно всичките си спортни бази е показателно. Покриваме също режийните разходи на клубовете, тук, във Варна те са облагодетелствани и подпомогнати от общината в най-добрия смисъл. Целта е да имаме работещи клубове и развиване на детско-юношеските школи и приобщаването на децата към спорта. Въпросът е, че с новите одитни доклади се оказва, че част от тези механизми трябва да бъдат ревизирани. За да не създавам напрежение в спортната общественост, се надявам заедно да направим разширено заседание на комисията по спорт, заедно с консултативния съвет по спорт, да обсъдим как да адаптираме досегашните придобивки, които клубовете ползваха, към формалните изисквания“.

Относно поставения въпрос дали Община Варна предприема някакви мерки относно мините, открити в морето край Варна, Портних допълни:

"Костадин Костадинов постави въпроса за мините, там вярвам, че контраадмирал Михайлов дава информация за усилията, които полага ВМС за мониторинг на ситуацията. Не мисля, че има място за паника", допълни кметът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.04.2022 г.
0
 
 
А на Дилян Пеевски тенекиените чудовища по всяка автобусна спирка защо стоят още?Само пречат,но някой вероятно си прави сметката да ги отвори отново и пак да си завърти съмнителния бизнес!
Aнонимен
на 30.03.2022 г.
0
 
 
И не само там от както е кмет никнат като гъби А от другия месец почват и братята Р--МИ тарикат производители на дини
Aнонимен
на 30.03.2022 г.
0
 
 
За сметка на това бараките в Младост по улица Вяра никнат като гъби.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: