Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Бул."Сливница" ще стане втори изход към магистралата, започваме до дни
Автор: Екип Varna24.bg 17:38 / 02.10.2019Коментари (4)57788
©
Разгорещен предизборен дебат се проведе в ефира на Нова тв между кандидатите за кмет на Варна Иван Портних от листата на ГЕРБ и Анелия Клисарова, подкрепена от БСП Варна.   

"Успяхме да наложим ударно темпо на обновяване на града във всяка една от сферите на социално-икономическия живот и в обхвата на целия град, това добре се вижда. Поставихме солидна основа на развитие, показахме че Варна може да се развива с ускорени темпове. Имаме ясни цели и визия за следващите четири години и сме доказали, че знаем как да го постигнем. Това, което беше направено в града ни в изтичащия мандат е ясна основа какви са нашите амбиции за развитието на града в перспектива и показва, че можем да го постигнем. Приоритетите са ясни, Варна е университетски град, град на знанието и аз вярвам, че младите и образовани хора са истинския капитал на града ни и гаранция за бъдещето ни развитие, расте динамично броят на чуждестранните студенти. Високотехнологични компании навлизат активно. По наша статистика над 3000 работни места са създадени в тази посока, което показва, че по този начин не само ще се избира Варна като място за образование, но и място за професионална реализация. Ще работим активно също така за превръщането на града в дестинация на четири сезона. 

Един от важните ни проекти е новият бул. "Васил Левски". Имаше много спекулации по повод тази пътна артерия в хода на строителството. Всеки варненец си дава сметка какви са ползите за трафика и безопасността. Подписан е протокол 16 и до дни съоръжението ще бъде официално въведено в експлоатация. Това беше революционна стъпка, такъв мащабен проект не се е случвал във Варна след Аспарухов мост. Ние продължаваме с комплексни мерки за овладяването на трафика.

След пробива на "Сливница" към "Атанас Москов" сме готови с отчуждителните процедури и до дни ще започне качването на магистралата, бул. "Сливница" ще стане втора пътна артерия с изход към магистралата. Това качване ще позволи да се отклони тежкият трафик към пристанището и промишлените зони без да навлизат по-навътре в града. Пътят, който минава покрай Метро към Аксаково ще бъде разширен и ще подпомогнем проблема с движението, изграждаме и кръговото на Девня. Целият ни фокус в момента се пренасочва към междублоковите пространства, малките, улички, паркоместа, градинки", каза Иван Портних.

Според кандидатът на БСП Анелия Клисарова Варна прилича на красив, но болен човек. Тя акцентира, че няма добра подземна инфраструктура, а Портних я репликира, че така е било заложено по ОУП от миналото и се работи по въпроса.

Той обясни още, че предстои превръщането на Аспарухов мост във втора Морска градина. Като пример за добре свършена работа през мандата Иван Портних даде и обновяването на "Владиславово". 

"Продължаваме инвестициите във "Владиславово" и "Виница" със спортните и детски площадки. Разходете се и в "Одесос" и ще видите промените. В над 15 училища са изградени нови спортни площадки с открити фитнес зони и съоръжения. В детските ясли бяха масово обновени площадките. Преодоляхме проблемът с недостигът в детските градини. И продължаваме", заяви Протних. 

На финала на дебата Анелия Клисарова препоръча по-здравословно хранене за малчуганите и избор на качествени производители на плодове и зеленчуци от региона.  

Иван Портних поясни, че се работи с деца със специални потребности и има специално меню за децата с алергии и здравословни проблеми. 

Кметът допълни, че един от приоритетите в следващия мандат ще бъде и доизграждането на магистрала Хемус. Той засегна и темата с изграждането на втори Аспарухов мост, свързан тясно с АМ "Черно море".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ivoborn
премахни филтъра

Aнонимен
на 03.10.2019 г.
0
 
 
До по-горните коментатори - не ви ли омръзна да хейтите. И без това нищо не се прави в този град. Всички пари се открадват от държавният бюджет и отиват в софийски инфраструктурни проекти. В нашият град НИЩО не беше направено за последните 45 години. Построи се нещо и всички ревнаха като платени марионетки - "те откраднаха парите", "те си облагодетелстваха своите фирми". ФЪК ОФ. Не ме интересува кой какво е откраднал. АЗ ИМАМ БУЛЕВАРД ПО КОЙТО ДА СЕ ДВИЖА. Хакам ви го в уст...а.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: