Кметът Иван Портних се срещна с посланика на Швейцария

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:10 / 15.06.2023
775
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Конфедерация Швейцария Н. Пр. Раймунд Фурер. По рано двамата присъстваха и на XVI годишна конференция на Съюза на астрономите в България и отбелязването на 125 години от рождението на швейцарския астроном и физик Фриц Цвики, роден във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Община Варна за Varna24.bg.

По време на разговорите в общината кметът Иван Портних запозна посланика с проектите, които се реализират в морския град. Той посочи, че в последните две години политическата нестабилност и икономическата криза са оказали негативно влияние върху общините – няма отворени стратегически важни европейски програми, забавени са проектите за изграждането на АМ "Хемус" и АМ "Черно море", както и проектът за Индустриална зона - Варна.

Независимо от всички предизвикателства обаче, Варна се справя, допълни кметът. Той допълни, че в момента се изпълняват редица инфраструктурни проекти, а на Летище Варна предстои да бъде открита линия Варна- Цюрих, Швейцария.

Н. Пр. Раймунд Фурер благодари за възможността да присъства на събитие, свързано с паметта на Фриц Цвики, и подчерта, че това показва топлата връзка между двете държави. Той приветства идеята за развитието на Варна като град на знанието и допълни, че е инвестициите в образованието на младите хора са важни и за бизнеса. По време на срещата бяха обсъдени теми за транспортните връзки, туристическата реклама, възможностите за привличане на чуждестранни инвеститори.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).