Кметът Иван Портних участва в командирски занятия на Морско училище

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:16 / 19.03.2021
1700
Бивши и настоящи студенти от
ВВУ "Никола Йонков Вапцаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кметът на Варна Иван Портних се включи в командирските занятия на началника на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров.

По време на срещата кметът представи приоритетите на Община Варна за 2021 година, като подчерта, че е предвидено увеличение на средствата в сферите на образованието, здравеопазването, социалните дейности, културата, спорта.

Продължава работата по стратегическите инфраструктурни проекти, сред които разширяването на бул. "Цар Освободител“, изграждането на лека градска железница, на Индустриална зона Варна.

Акцент беше поставен и върху важнните за региона пътни артерии - изграждането на АМ "Хемус“ и проектирането на АМ "Черно море“. Интерес предизвика проектът на ВиК – Варна за изграждане на нова водопреносна и канализационна мрежа в селищните образувания и крайните квартали на града.

Флотилен адмирал проф. Боян Медникаров благодари за традиционно доброто сътрудничество между Висшето военноморско училище и Община Варна, като потвърди подкрепата за каузата "Варна – Град на Знанието“. Той припомни, че е в ход изграждане на дълбоководен басейн за учебно-практически тренировъчни цели, с финансиране, осигурено от правителството.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).