Кметът Иван Портних запозна премиера Бойко Борисов с големите проекти на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:43 / 01.02.2015
1363
Премиерът Бойко Борисов бе на работно посещение във Варна вчера, по време на което се срещна и разговаря с кмета на града Иван Портних. Министър-председателят бе запознат с големите инфраструктурни проекти, които се реализират в общината, както и с необходимостта от рехабилитация на Аспаруховия мост и на пътя за Златни пясъци.

Иван Портних е уверил премиера, че Варна набира скорост, като само през 2015 г. в града ще се работи по реализацията на проекти за над 200 млн. лв. Бойко Борисов е заявил, че морската столица може да разчита на пълна подкрепа от страна на правителството.

В края на м.г. Министерският съвет взе решение над 8,5 млн. лв. от фонд "Солидарност" да бъдат преведени на община Варна за укрепване на двата важни охранителни канала в Аспарухово. Осигурени бяха и близо 9,8 млн. лв. за реконструкция на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта. Премиерът е проявил интерес дали ремонта се движи по график и е получил уверение от кмета, че залата ще бъде готова в срок, за да домакинства на Европейското първенство по волейбол, както и на Световната купа по акробатика и гимнастика.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).