Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически комплекси в областта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
20:52 / 12.05.2024
7505
Кметът Коцев поздрави всички участвали в маратона, провел се във Варна днес. В своя Facebook профил градоначалникът написа, че денят е бил изпълнен с "добрина и позитивна енергия". 

Той специално поздрави победителите от Кеня. 

Благомир Коцев акцентира и върху инициативата за осиновяване на кучета от приюта в Каменар. По думите му от приюта вече 70 животни са с нови стопани, а там са останали само 30. 

Коцев пише още в своя пост, че днес е поел ангажимент да се реновира манастира "Св. Богородица" в Караач теке: "Обединяваме сили с централната власт, за да опазим останките от комплекса и да го превърнем в духовното и обществено значимо място, което заслужава да бъде".

Целият пост:

Днес несъмнено беше ден, изпълнен с добрина и позитивна енергия за жителите и гостите на Варна.

На варненския маратон българските състезатели грабнаха три бронза и едно злато в двете основни дистанции – маратон и полумаратон, а още петима българи се класираха първи, втори и трети в отсечката от 10.5 километра.

Сърдечно поздравявам българските призьори, както и шампионите от Кения!

На няколко километра от спортните емоции, завладели площад "Независимост“, се проведе друга, не по-малко значителна инициатива – акцията за осиновяването на кучета от приюта в Каменар. Община Варна е съорганизатор на кампанията "Подай ръка – спаси лапа“, която цели да намери достойни стопани на четириногите ни приятели, останали без дом.

Откакто е сменено ръководството в приюта, обитателите му от 100 са станали 30 – доказателство за разликата в отношението към животните между предходния и сегашния хазяин на единственото убежище за бездомни кучета във Варна.

Обратно на тема маратони: днес Варна посрещна Силвия Кьосева – атлетът-любител, която ще пробяга цялото българско Черноморие за 6 дни, за да популяризира родния морски бряг. Тя изминава средно по 60 км на ден, а каузата й е да обедини севера и юга, за да престанем да се делим на Варна и Бургас, и да започнем да мислим за морето, като за чисто българско.

Измежду спортните и благотворителни събития, вчера успях да поема и един много важен ангажимент от името на варненци – възстановяването на манастира "Св. Богородица“ в местността Караач теке. Обединяваме сили с централната власт, за да опазим останките от комплекса и да го превърнем в духовното и обществено значимо място, което заслужава да бъде. Направих това обещание в деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий, заедно с рокерите от мотошествието "По пътя на вярата и буквите“. Вероятно точно оттам ще започне празничният поход в Деня на Варна тази година, когато отбелязваме Успение Богородично.

Смятам, че именно тази първа стъпка ще постави началото на възраждането на манастира.

Подобно на него, Варна също се събужда за нов живот. Пролетта е тук и ни напомня, че радостта от движението, духовността и благородните дела са това, което ни обединява като българи. Колкото и трудно да ни е било, винаги сме намирали начин да гледаме към хоризонта, да направим добро и да благодарим на Бога, че ни пази.

Радвам се, че се срещнах с толкова много усмихнати хора през тези почивни дни. Варна е много специално място и всеки един от вас ми го доказа лично в последните дни.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).