Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Липса на финанси спира изграждането на нови пътища във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:28 / 07.07.2011Коментари (19)8389
© Varna24.bg
Шест нови пътни участъка са планирани за изграждане във Варна - "Кольо Фичето", "Цар Освободител", "Хр. Смирненски", "Света Елена", южното спомагателно платно, кръговото движение към комплекс Златни пясъци, както и инфраструктурата в междублоковите пространства. Това каза кметът на Варна Кирил Йорданов. Въпреки това варненци са недоволни от пътната инфраструктура и организацията на движение във Варна. Млади активисти продължават за кръщават дупки с имената на представители на местната власт.

"Не мога да отговоря на злостни нападки, които си имат своето предизборно обяснение. Четирима, петима младежи да кръщават дупки, да играят голф, да пият шампанско - това е присъщо на младежката им възраст", коментира кметът.

Според него двете скандални места - на ул. "Девня" и на ул. "Войнишка" са в резултат на пропадане след ВиК аварии, а не на некачествена работа на извършените кърпежи. 80 % от варненци са недоволни от качеството на пътния трафик и възможностите за паркиране в града, сочи проучване, направено през месец май. 73 % от анкетираните като цяло не одобряват организацията на пътния трафик и движението в града.

Според кмета Кирил Йорданов обемът на кърпежи и строежи на нови пътища е свързан с финансовите възможности на общината. "800 млн. лева са нужни на града за европейски улици и тротоари, а общината разполага тази година с 30 млн. лева. Общината има лимит на възможностите и затова не се строят много нови пътища", каза кметът и добави, че със 7 млн. лева тази година се кърпят старите дупки и четири пъти повече средства се влагат в строежа на нови. До момента са закърпени 78 000 кв. метра по пътищата в града. Още 2 млн. лева ще бъдат вложени до 20 дни за ремонт на вътрешно кварталните улици и пространства.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
@Кристиян Вълков, защо си мислиш, че се "насираме" като чуем "ТИМ"?? Явно нещастният гъзолизец Йорданов не е чувал за еврофондове. В Бургас хората си вдигнаха наново цели булеварди с евро пари, тук обаче няма кой да изготви един кадърен проект. Лошото е, че няма никаква алтернатива за предстоящите избори.
0
 
 
Ех Кире,Киреее,кога ли ще има финанси за пътищата във Варна,докато ти се возиш в новата S-класа ... Що не се повозиш в някое Тико да почувстваш асфалтчето :) Плочките по центъра ги правихте 4 пъти за един от мандатите ти,какво да говорим за пътищата !!! Не се ли измори,три мандата,я си почини !!! В интерес на истината кметът ни не е виновен а фирмите изпълнители на проектите,но пък кой ли ги избира и по какви причини :)))))))
0
 
 
Не искам нови пътища, а хубави пътища!!!
0
 
 
Още ли има хора, които вярват, че няма да бъде преизбран??? Ако не сте забелязали алтернатива НЯМА...(това далеч не означава, че го подкрепям, просто съм реалист)
0
 
 
До миналия мандат му вярвах на този. Поне правеше нещо или си придаваше такъв вид. Последният му такъв е пълен провал за града. Капак на всичго е и герберската подкрепа. Просто съм отвратен. Вече не ми пука кой ще седне на кметското кресло. Явно няма да е човек заслужаващ това. Няма да го допуснат. Не ми пука повече. Ако ще и циганин от максуда да е.
0
 
 
да се сбогува със топлото си кресло, пети пореден мандат няма да го огреее, нека си търси финансиране другаде, на хората почна да им писва от неговите оправдания, стига вече
0
 
 
Аз няма да гласувам за този кмет! А Вие?
0
 
 
не,че очаквах нещо друго... да убием избирателите ми,предлагам...
0
 
 
колко мандата няма финанси не са 1,2 години :)
0
 
 
Коментар по заглавието само, без да си губя времето да му чета глупостите: Липсата на финанси спира и построяването на Лас Вегас в Максуда. То майсторлъкът е да се генерират финансите, а не да се изхарчат, г-н кмет.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: