Кметът: Моля за разбиране и търпение, ползвайте автобуси от и към "Аспарухово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (22)
11:14 / 20.04.2016
7880
Кметът на Варна Иван Портних помоли за пореден път живеещите в "Аспарухово" за разбиране и търпение относно ремонта на "Аспарухов" мост по време на днешното заседание на Общинския съвет във Варна, предаде репортер на Varna24.bg

"Знаете, че ремонт на моста не е правен от 40 години. Етапът, който започнахме всъщност е най-сложният, защото там са входно-изходни връзки, които са важни и натоварени. 

Надявам се, че преминавайки към следващите етапи, пропусквателната способност на съоръжението ще бъде по-висока. Няма как да отправим обвинения към АПИ, защото знаете, че ремонтът се извършва от нея, а не от Община Варна, нито към колегите от полицията, които дават всичко от себе си, за да направят по-леко предвижването. Тук веднага трябва да отбележим, че този ремонт като период ще бъде доста дълъг и ще се извърши на няколко етапа. 

Използвам случай да се обърна към всички жители на район "Аспарухово", защото много обещания са се чували в годините, но ние наистина направихме необходимото в близките две години районът да добие друг облик и инфраструктура. И за това трябва да проявим всички нужното разбиране и търпение. Освен за ремонта на моста се предприемат стъпки за цялостна рехабилитация на бул. "Народни будители" и бул. "Мара Тасева", където върви изграждането на основния водопровод. След като на 1 май приключи този ремонт ще се направи разширение с още две платна на бул. "Мара Тасева" и цялостна рехабилитация на бул. "1 май". 

Варна е морски град, знаете че назад във времето водния транспорт е бил част от транспортните възможности. С тези конкретни стъпки създаваме възможност да мислим на следващ етап и в тази посока. Естествено, че мога да гарантирам, че всички полагат огромни усилия за максимално бързото приключване на ремонта на моста. 

Всички трябва да направим така, че той да мине по възможно най-безболезнения начин. Затова призовавам всички жители на "Аспарухово" да проявят и разбиране и търпение , защото няма как без известни неудобства тези големи проекти да бъдат реализирани. 

Призовавам всички да използват по-усилено в този период градския транспорт, защото по моста има изключително много автомобили с един водач, което създава допълнително натоварване. 

Провели сме разговори с ръководството на "Градски транспорт". Ще бъдат увеличени значително автобусите, които обслужват района. Естествено това би било безмислено, ако не се намали броя на автомобилите, така че с общи усилия да преминем през този труден период. Надявам се ремонта да приключи до 15 юни и да няма допълнителни усложнения, защото е сложно съоръжението. Моста трябва да бъде укрепен, защото става и опасен. Щастлив съм и се радвам, че след много години говорене са осигурени средствата за цялото рехабилитиране на това съоръжение, важно не само за града, но и в национален мащаб", заяви днес кмета Иван Портних

Виж коментарите (22)

Още по темата (142):
10.05.2021 Ограничават за три часа движението в едната лента по Аспарухов мост
15.04.2021 Затвориха за ремонт част от Аспарухов мост, задръстванията са огромни
13.04.2021 Затварят за ремонт част от Аспарухов мост в четвъртък
17.02.2021 Започна дългоочакваният ремонт на клаповия мост във Варна
02.02.2021 Нанков: Аспаруховият мост ще бъде довършен! Предстои укрепване на свлачището на "Трифон зарезан"
26.01.2021 Затварят едното платно на Аспарухов мост за ремонт на дефектирала фуга
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).