Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Моля за разбиране и търпение, ползвайте автобуси от и към "Аспарухово"
Автор: Екип Varna24.bg 11:14 / 20.04.2016Коментари (22)7815
© Varna24.bg
Кметът на Варна Иван Портних помоли за пореден път живеещите в "Аспарухово" за разбиране и търпение относно ремонта на "Аспарухов" мост по време на днешното заседание на Общинския съвет във Варна, предаде репортер на Varna24.bg

"Знаете, че ремонт на моста не е правен от 40 години. Етапът, който започнахме всъщност е най-сложният, защото там са входно-изходни връзки, които са важни и натоварени. 

Надявам се, че преминавайки към следващите етапи, пропусквателната способност на съоръжението ще бъде по-висока. Няма как да отправим обвинения към АПИ, защото знаете, че ремонтът се извършва от нея, а не от Община Варна, нито към колегите от полицията, които дават всичко от себе си, за да направят по-леко предвижването. Тук веднага трябва да отбележим, че този ремонт като период ще бъде доста дълъг и ще се извърши на няколко етапа. 

Използвам случай да се обърна към всички жители на район "Аспарухово", защото много обещания са се чували в годините, но ние наистина направихме необходимото в близките две години районът да добие друг облик и инфраструктура. И за това трябва да проявим всички нужното разбиране и търпение. Освен за ремонта на моста се предприемат стъпки за цялостна рехабилитация на бул. "Народни будители" и бул. "Мара Тасева", където върви изграждането на основния водопровод. След като на 1 май приключи този ремонт ще се направи разширение с още две платна на бул. "Мара Тасева" и цялостна рехабилитация на бул. "1 май". 

Варна е морски град, знаете че назад във времето водния транспорт е бил част от транспортните възможности. С тези конкретни стъпки създаваме възможност да мислим на следващ етап и в тази посока. Естествено, че мога да гарантирам, че всички полагат огромни усилия за максимално бързото приключване на ремонта на моста. 

Всички трябва да направим така, че той да мине по възможно най-безболезнения начин. Затова призовавам всички жители на "Аспарухово" да проявят и разбиране и търпение , защото няма как без известни неудобства тези големи проекти да бъдат реализирани. 

Призовавам всички да използват по-усилено в този период градския транспорт, защото по моста има изключително много автомобили с един водач, което създава допълнително натоварване. 

Провели сме разговори с ръководството на "Градски транспорт". Ще бъдат увеличени значително автобусите, които обслужват района. Естествено това би било безмислено, ако не се намали броя на автомобилите, така че с общи усилия да преминем през този труден период. Надявам се ремонта да приключи до 15 юни и да няма допълнителни усложнения, защото е сложно съоръжението. Моста трябва да бъде укрепен, защото става и опасен. Щастлив съм и се радвам, че след много години говорене са осигурени средствата за цялото рехабилитиране на това съоръжение, важно не само за града, но и в национален мащаб", заяви днес кмета Иван Портних



Още по темата: общо новини по темата: 142
10.05.2021 »
15.04.2021 »
13.04.2021 »
17.02.2021 »
02.02.2021 »
26.01.2021 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Valia Sabeva
премахни филтъра

0
 
 
Защо те да не би да прехвърчат през моста или може би повода преминават към Варна.Просто трябва да се работи на смени за да стане по бързо ама нали на хората трябва да им е изнервящо.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: