Кметът: Не може да се хвърлят кренвирши от прозорците за котките

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (35)
13:23 / 28.09.2013
6530
Кметът на Варна Иван Портних стои твърдо зад забраната за хранене на улични котки и не смята, че наредбата за обществения ред трябва да се преработва в тази си част. Той коментира, че е недопустимо да се оставя храна по тротоарите и улиците, за да се хранят уличните животни, без значение дали става въпрос за котки или кучета.

"Не може да се хвърлят кренвирши от прозорците", коментира той пред репортери.

Темата със забраната за хранене на уличните котки предизвика мащабна дискусия в интернет, след като пенсионерка от Варна се оплака, че е глобена от общината с 50 лв., тъй като оставила гранули на няколко котета пред блока си. Служителите по контрола на обществения ред обосновават съставения акт за нарушение на обществения ред с това, че възрастната жена създавала хранителни навици у животните и така помагала за увеличаване на тяхната популация. Те били убедени в това, тъй като били хванали пенсионерката с голяма торба гранули, което говорило, че това й е честа практика.

Междувременно природозащитни организации са недоволни от забраната, добавена като промяна на наредбата за обществения ред в края на миналата година. Те са обжалвали допълнението към нормативната база на общината и са твърдо решени, че тя трябва да отпадне.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (35)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).