Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Не може да се хвърлят кренвирши от прозорците за котките
Автор: Екип Varna24.bg 13:23 / 28.09.2013Коментари (35)6532
© Varna24.bg
Кметът на Варна Иван Портних стои твърдо зад забраната за хранене на улични котки и не смята, че наредбата за обществения ред трябва да се преработва в тази си част. Той коментира, че е недопустимо да се оставя храна по тротоарите и улиците, за да се хранят уличните животни, без значение дали става въпрос за котки или кучета.

"Не може да се хвърлят кренвирши от прозорците", коментира той пред репортери.

Темата със забраната за хранене на уличните котки предизвика мащабна дискусия в интернет, след като пенсионерка от Варна се оплака, че е глобена от общината с 50 лв., тъй като оставила гранули на няколко котета пред блока си. Служителите по контрола на обществения ред обосновават съставения акт за нарушение на обществения ред с това, че възрастната жена създавала хранителни навици у животните и така помагала за увеличаване на тяхната популация. Те били убедени в това, тъй като били хванали пенсионерката с голяма торба гранули, което говорило, че това й е честа практика.

Междувременно природозащитни организации са недоволни от забраната, добавена като промяна на наредбата за обществения ред в края на миналата година. Те са обжалвали допълнението към нормативната база на общината и са твърдо решени, че тя трябва да отпадне.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.09.2013 г.
0
 
 
Лесно е да се хранят котките по улиците и да се хвърлят кренвирши от терасите, но никой не мисли за хората които са в къщи и по цял ден необезпаразитени животни спят и извършват физиологичните си нужди в дворовете им! Някой ще дойде ли да почисти дворът ми от бълхи и фекалии??? И как аз да оставя детето си спокойно на вън? А мога ли да имам доверие че котка няма да влезе докато детето ми е на вън??? След като толкова много им харесват котките на тези мили хора, които ги хранят по улиците нека си вземат по едно коте вкъщи и да си го гледат, така ще са сигурни, че няма да умрат от глад!!! Аз не съм съгласна да страдам заради простотията на други....
0
 
 
Оставете ги да умрат от глад!!!Жестокост с която се възпитават децата!!!Цяла Варна е потънала в мръсотия,контейнерите не се изхвърлят редовно!!!Минете покрай"БИЛА"на Колхозният пазар,улицата покрай магазина са потънали в мръсотия,циганките се правят,че метат,а един плъх вече един месец е изсъхнал,но никой не го бута!!!Морската градина мирише на урина!!!Домашните любимци минират с изпражненията си целият град!!!Няма по-мръсен град от Варна!!!Кренвирша ви виновен и тая пенсионерка, до нейните 50лв,ли допряхте или за "назидание"???Огромни дървета към морската градина с панделки"АЗ ти давам кислород!!!",а до всяко едно от тях е вдигнал крак един домашен любимец!!!До тунела от вековни дървета, бабички варят буркани и си опират горящите дървета,а ако стане пожар???Казах на"отговорен другар",а той"има ли пожар-няма,щом няма пристъпление нищо не можем да направим"!!! Браво!!!Срамота!!!
0
 
 
Кренвирши неможе за дездомните животинки а за човалите с буклук които се мятат през терасите може така ли гн, кмете? За тези селендури който не могат да слязат до кофата за смет колко ще е глобата?
0
 
 
Направо с тавата манжа хвърлят комшиите!
0
 
 
ПОМАГАМ И НА УЛИЧНИ ХОРА И НА УЛИЧНИ ЖИВОТНИ ЗА ТЯХ НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА ХОРАТА СЪС СЪРЦА
0
 
 
и*ахта у кмета , що не излезнеш на улицата и не седиш и ти гладен , а само седиш на стола и гледаш как да лапаш ..... , де*а тая управа де*а .........
0
 
 
ЗАЩО СКЪПИ ЗВЕРОВЕ ДЕТО ВИ ПРЕЧАТ ЖИВОТИНКИТЕ НЕ СЕ СЕТИТЕ ЧЕ РАМО ДО РАМО С БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ СА И БЕЗДОМНИТЕ ХОРА ЗАЩО НЕ ПОСЯГАТЕ НА ТЯХ ТЕ СЪЩО НОСЯТ ЗАРАЗА ПАРАЗИТИ И Т Н РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО ЗАЩОТО АКО ГО НАПРАВИТЕ ВИ ЧАКА ЗАТВОР ЗАЩОТО Е ЧОВЕК А ЖИВОТНОТО НЯМА КОЙ ДА ГО ЗАШИТИ И СИ МИСЛИТЕ ЧЕ СТЕ ВЕЛИКИ ДА ГИ УБИВАТЕ И РИТАТЕ ВИЕ СЪЩО РАЗПРОСТРАНЯВАТЕ ВРЕДНИ БОКЛУЦИ НАЙ МАЛКО С ЛАЙНАТА СИ КОИТО ОТИВАТ В МОРЕТО В КОЕТО СЕ КЪПЕТЕ ПОСЛЕ ЗАЩО НЕ РОПТАЕТЕ СРЕЩУ СТАРИТЕ МРЪСНИ КАНАЛИ ВЪВ ГРАДА КОИТО ПРЕЛИВАТ И ЗАПЛАШВАТ ВАШИЯ ЖИВОТ ОТ КАКВИ ЛИ НЕ БОЛЕСТИ А СТЕ МИ ЗАХВАНАЛИ ЖИВОТИНКИТЕ ТИ КАТО СЕ СЕКНЕШ ПО УЛИЦИТЕ ДАЛИ НЕ РАЗПРОСТРАНЯВАШ БАКТЕРИИ И МИЗЕРИИ СИГУРНА СЪМ ЧЕ СИ ПО МРЪСЕН И МИРИШЕШ И ОТ УЛИЧНО ЖИВОТНО
0
 
 
Именно, няма приюти няма стопанисване не само за животни ами липсва и стопанисване на държавна собственост. Липсват тротоари, приюти за животни, за психично болно, за сираци всичко липсва и е изоставено тук таме разни стари сгради - паметници на комунизма и безумни заповеди. На запад си има приюти и животните се прибират там гледат, лекуват ако има нужда и не се тровят и убиват както тук. На места си има дори и животинска полиция и закони за нарушителите. Там хората са възпитани да ценят живота под каквато и да е форма на земята. Нали то е въпрос на възпитание как се отнасят към околната среда. На мен пък гларусите ми пречат в пъти повече от колкото кучета и котки. Не може да не псуваш и ти като си видиш сутринта колата цялата "осрана" от гларуси.
0
 
 
Ако бяхме виетнамци проблема щеше да е решен отдавна... хахаа.. А иначе мястото на животните е в приют, а не по улиците. Всъщност говоря за европейските страни, ние тук май сме си страна с манталитет от третия свят, където такива гледки не предизвикват никакъв интереср. А това че малоумната ни държава 20 години с един елементарен проблем не успя да се справи, това е вече друг въпрос... Какво има да му мислите, то е измислено отдавна..... а иначе природозащитниците, първо не са никакви такива, защото нагъват кренвирши и салами, който се правят от животни, второ видяхте им вече манталитета, визирам изказванията на господина по горе, и този господин е средно умерен, има и ултраси там вече вие преценете.... Ако смятате да слушате такива хора и те да ви дават акъл, толкова по зле за вас..... А иначе умните хора си стегнаха багажчето за чужбина..... и както се пееше в една песен "и казвам на балъците чао чао"
0
 
 
Ако аз съм откачил, г-н всезнайко тогава вие, който се считате за човек с голям морал, нямаше да слагате хората под общ знаменател "ненормалки" а само вие да се считате за нормален, но явно страдате от "God complex". И понеже на община Варна и на цялата държава всичко и е наред, та котките са най-големия проблем, вие както се изразихте, данъкоплатец явно сте прекалено сляп или живеете другаде а само коментирате тук за да се захващате с животните. И понеже всички агресивни хора към животни са големи всезнайковци си го изкарвате на тях. Понеже животните са беззащитни и това което можете е само и единствено да излезете на улицата и да ритнете животно или да го отровите или осакатите, защото сте страхливци, не го правитес някой, който може да се мери с вас. Та по склонни към насилие сте вие и това прераства и в семейните среди, защото страхливецът напада беззащитните. И както казахте г-н интелигенция, аз съм за психятрията. Ами на мен ми е по добре да психясам и да извадя нож и пистолет и като видя че ритате животно да ви убия, защото общината и държавата така или иначе не прави нищо и за психично болните, така че ако ви видя и го направя ще ме оправдаят законово.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Милен Цветков загина в жестока катастрофа в София
Влизането на България в Шенген
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: