Кметът: Общината ще помогне финансово за ремонта на общежитията към ТУ Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
16:41 / 13.03.2017
1290
Община Варна ще подпомогне финансово ремонта на общежитията към ТУ Варна, научи Varna24.bg от публикация на кмета Иван Портних в социалната мрежа. Ето какво сподели градоначалника:

"Варна - град на знанието, бе една от темите, които представих на академичното ръководство и студентите от Техническия университет. 55-годишнината на университета съвпада с титлата на Варна - Европейска младежка столица 2017! 

Това е чудесен повод да работим още по-активно за реализиране на различни съвместни проекти. Запознах младите хора с основните инициативи, по които работим - като новата сграда за библиотеката, изграждане на Черноморски международен младежки център, като място за обмен на идеи и привличане на експерти в помощ на стартиращи компании на млади хора. Всичко това е подчинено на идеята да превърнем Варна в град на знанието, защото вярваме в потенциала на младежта. 

С икономическите зони ще привлечем нови инвеститори и производства. Това гарантира нови работни места за младите хора във Варна. Поех ангажимент да обсъдим с ръководството на "Градски транспорт" възможностите за безплатни карти за придвижване на студентите в града. 

Ще осигурим и финансова подкрепа за ремонт на общежитията на университета. В приоритетните ни обекти за 2017 г. е заложена и цялостна рехабилитацията на ул. "Студентска". С ръководството на университета работим по съвместен проект за разширяване на спортната база на вуза."

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).