Кметът: Общото между морето и жените е вълнението, което предизвикват

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:38 / 07.03.2017
2365
"Какво е общото между морето и жените? Това е вълнението, което предизвиквате!" Така кметът на Варна Иван Портних се обърна към участничките във форума "Българката и морето", организиран от Община Варна и Военноморските сили. Събитието, което се проведе в навечерието на 8-ми март в Юнашкия салон, събра дами от бизнеса, науката и обществения живот. "Вярвам, че уважението към жената е мярка за прогрес, затова съм поверил голяма част от управлението на Варна на дами! ", каза още кметът.

Слово към участниците във форума произнесе Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който напомни, че истинският празник на жената е Благовещение. Той пожела на участничките във форума да бъдат достойни майки, съпруги и пазителки на вярата. На събитието присъства и зам.-кметът Коста Базитов. Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев взе участие с доклада "Жените във Военноморските сили на Република България". Свои идеи представиха Марица Гърдева - общински съветник, с доклад "Свободния дух на варненката", Йорданка Ненчева - Асоциация "Да съхраним жената", с доклад "Гражданска подкрепа за жените в морската ни столица", Даниела Стойнова - журналист, с доклад "Жената, променяща обществените нагласи", Кристияна Димчева - представител на Регионална библиотека "Пенчо Славейков", с доклад "Жените и усещането за море" и други.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).