Кметът: Отношението на държавата е безотговорно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:31 / 27.11.2009
823
"Неудоволетворителни и безотговорни са отговорите на държавата - спасявайте се на място". Това заяви вчера кметът Кирил Йорданов по отношение на мнението на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за това кой трябва да поеме разходите за ремонта на подлеза и укрепването на пътя.

Споровете между общината и Министерство на регионалното развитие за това кой да плати рехабилитацията се водят от повече от година и половина. От февруари 2008 г. до май тази година сме написали 4 писма до държавата, но отговорите винаги са, че пари за този обект няма, заяви кметът Кирил Йорданов.

Проблемът в случая идва от там, че подлезът на Траката, който минава под магистралата за Златни пясъци е общинска собственост, а самия път е държавен. На практика пропада подлезът, но заедно с него ще се свлече и магистралата. "Не е ли причината за това натовареното движение по пътя? Нямаме време обаче да се питаме кое е първичното. Ситуацията е жалка и за децата е ясно", коментира градоначалникът.

По думите му това е не само местен, а държавен, дори наднационален проблем, защото затруднението не е толкова за варненци, които няма да могат да минават през подлеза, а за всички, които няма да ползват пътя. По този начин сериозно се компрометира и туризма в района. Ако магистралата се затвори, се реже достъпът до Св. Константин, всички знаем много добре каква е ситуацията от години на Трифон Зарезан заради свлачището, каза още кметът.

Той добави, че сега общината ще направи спешно, временно укрепване, но крайното решение на проблема трябва да дойде от държавата, категоричен е Йорданов. Според него обаче това няма да се реализира преди края на следващия туристически сезон.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).