Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Предизвикателство е да опазим деретата чисти
Автор: Екип Varna24.bg 14:45 / 18.12.2014Коментари (0)803
©
"Със средства на община Варна са почистени участъци от всички дерета в града. От тук нататък предизвикателството е да ги опазим чисти. Не мога да не спомена, че в отделни райони след като сме почистили, отново започва безотговорно изхвърляне на различни отпадъци. Ще засилим контрола с глоби и санкции, но апелирам за помощ от обществеността, защото с този проблем трябва да се справим всички заедно", заяви пред журналисти кметът Иван Портних.

"Шест месеца след бедствието в кв. "Аспарухово" равносметката показва, че 40 улици са напълно възстановени и са извършени укрепвания на новообразуваните свлачища. Получихме от служебното правителство малко над 4 млн. лв., с които възстановихме част от разходите по аварийно-ремонтните дейности след наводнението. Очакваме около 6 млн. лв. от Междуведомствената комисия и ако получим тези средства, ще ги вложим в подобряване на инфраструктурата в "Аспарухово", обясни кметът.

Той припомни, че вчера Европейският парламент гласува помощта по фонд "Солидарност" за България в размер на 10,5 млн. евро. "Искрено се надявам, че при преразпределението на средствата ще получим необходимите 11 млн. лв. за двата охранителни канала на улиците "Горна студена" и "Моряшка" в кв. "Аспарухово". Те ще бъдат изградени и обезопасени със сервитутните зони, с необходимия дебит и водопропускливост. Целта е не частичен ремонт, а цялостно решение, което да даде сигурност на целия район", коментира кметът.

"Инфраструктурата в Аспарухово е възстановена, но по-важното за мен е, че се възражда позитивната енергия в квартала - преди дни бе открита изложба на 13 млади автори в ремонтираното местно читалище под надслов "От другата страна на моста" точно с тази идея - че "зад моста" се случват и добри неща. Започва и кампания на школа "Дедал" за набиране на средства за нов кинофестивал - "Карантината", който ще се провежда на плажа в Аспарухово", допълни кметът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Случаят "Даная"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: