Кметът: Пробивът на "Сливница“ към АМ "Хемус“ ще облекчи трафика и ще спаси рушенето на инфраструктурата от тировете

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
08:44 / 15.01.2020
9080
Амбициозният проект за свързването на бул. "Сливница“ чрез бул. "Атанас Москов“ с АМ "Хемус“ ще реши ключови за Варна проблеми с трафика и екологията, сподели кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

Ето и подробности, които сподели градоначалникът:

"Идеята е качването на АМ "Хемус" от бул. "Атанас Москов", с други думи бул. "Сливница" да стане още една изходна артерия към магистралата. Със средства от правителството направихме пробива на "Сливница" до "Атанас Москов" и сега предстои качването от "Атанас Москов" към бул. "Девня".

Голямата идея е изграждането на алтернативен булевард или път на "Девня" от страната на езерото, т.е. от другата страна на жп релсите. Това означава да имаме съоръжение от "Девня", което да пренася трафика над жп линиите и успоредно на жп линиите от страната на езерото, като този път да обслужва Южна промишлена зона и пристанището.

Този проект е от огромно значение, защото в момента тежкотоварния трафик върви по "Девня", по досега съществуващото трасе. Съответно създава от една страна огромни задръствания, затруднява в огромна степен трафика, от друга страна руши тотално пътните настилки, включително Аспаруховия мост. Всички знаем какви коловози се получават по трасетата, където минават тежките камиони.

От трета страна тук говорим за екология, запрашаемост, вредни емисии от тия тирове. А това е огромен проблем на практика за града. По този начин с новото трасе тежкотоварният трафик ще бъде отклоняван още от детелината на Игнатиево и няма да участва в самото движение в градската част на бул. "Девня", което ще облекчение за всички варненци, които използват този маршрут.

От друга страна това ще е една добра предпоставка за развитието и на Южна промишлена зона с всички предприятия там, частните пристанищни терминали, за обслужването на пристанище Варна-Изток.

Този път, алтернативен на "Девня" от страната на езерото, ще е в перспектива и обслужващата артерия за новият интермодален терминал. Това е много амбициозна задача, но една от стъпките за решаването на важни проблеми от гледна точка на трафика и от гледна точка на екологията във Варна.", коментира кметът.

Повее вижте във видеото!



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).