Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Продължаваме да изграждаме паркинги в междублоковите пространства в целия град
Автор: Пламена Николова 09:54 / 14.02.2020Коментари (4)4681
"Продължаваме да изграждаме паркинги в междублоковите пространства в целия град. Вече е готова зоната зад бл. 51 в район "Аспарухово". Приключваме и с изграждането на новия паркинг до бл. 1 на ул. "Силистра" в района на ХЕИ", съобщи в профила си във фейсбук кметът на Варна Иван Портних, като публикува и снимки. 

Както Varna24.bg вече информира, близо 99 милиона лева е бюджетът за функция “Жилищно строителство и БКС" през 2020 година. Малко над 25,5 млн. ще бъдат инвестирани в основен ремонт, реконструкция и изграждане на уличната мрежа, а 10 млн. лева са предвидени за текуща рехабилитация на улици. 5 млн. лева са заделени за поддръжка на зелените площи, включително на Морската градина, a 2,4 млн. лева – за улично осветление.

През 2020 г. продължава реализирането на обекти по проекта за изграждане на бул. "Левски“, сред които е строителството на голямото кръгово   кръстовище между ул. "Девня“, булеварда и ул. “Пеячевич". Предстоят и основни ремонти на редица улици, фактически свързани с булеварда. Сред тях са улиците "Братя Бъкстон“, "Мир“, "Подвис“, "Царевец“, "Д-р Анастасия Железкова“. В бюджета са предвидени също по около 1,2 млн. лева за изграждане на две пасарелки – над бул. "Цар Освободител“, при ул. "Кестен“, и на бул. "Васил Левски“ и "Осми Приморски полк“.

Предстои цялостен ремонт в "Кайсиева градина“ по примера на IV микрорайон в кв. "Владислав Варненчик“. Проектът на стойност 18 млн. лева предвижда основен ремонт на улиците, благоустрояване на междублоковите пространства, изграждане на нови паркинги и тротоари, създаване на зелени зони и места за отдих, допълнително нови детски и спортни площадки, обновяване на уличното осветление.

Ремонтни дейности тази година ще има на улиците "Ал. Дякович“, "Козлодуй“, "Хан Севар“, "Милосърдие“, "Гео Милев“, "Блян“, “Патриарх Евтимий“, “Ат. Георгиев“, “Г.Живков“, “Юрий Венелин“, “Радецки“, “Велико Христов“, “Христо Попович“, “Хр. Самсаров“, “Проф. Жолио Кюри“, “Ангел Георгиев“, “Поп Харитон“, “Ангел Кънчев“, паркинга на ул. "Силистра“. В бюджета е осигурено финансиране за ремонти на улиците "Роза“, "Лотос“, Карамфил“, "Македония“, "Г. С. Раковски“, "Проф. Николай Державин“, "Св. пророк Илия“, "Св. Йоан Кръстител“, "Д. Солунски“, "Ат. Манев“.   Голяма част от тези улици са преходни обекти и ремонтните дейности по тях са към своя край.

През тази година ще стартира рехабилитацията на ул. "Акация“, както и основният ремонт на металния Клапов мост, който е в много тежко състояние. Предстои да започне и реконструкцията на кръговото кръстовище по алея 45 в к.к. "Св. св. Константин и Елена“. Осигурено е финансиране също за ремонт на уличната мрежа в с. Константиново.

За благоустрояване на междублоковите пространства в Бюджет 2020 са заделени 5 млн. лева. Нови паркоместа ще има ул. "Люляк“, а паркингите на "Струга“, "Момина сълза“ и ул. "Балкапан“ предстои да бъдат завършени. Предвижда се изграждането на паркинг и в междублоковото пространство между ул. "Оборище“, "Македония“, "Пирин“, "Братя Миладинови“, за чието проектиране са отделени средства в тазгодишния бюджет.

В плановете на общината е изготвянето на инвестиционни проекти за благоустрояване. Едната зона се намира в карето между улиците "Хаджи Димитър“, "Братя Миладинови“, "Македония“ и ОУ "Васил Априлов“. Нов облик ще имат също пространствата между бул. "Сливница“, ул. "Пирин“ и ул. "Витоша“, както и между улиците "Хаджи Димитър“, "Братя Миладинови“, "Съединение“ и "Г. Раковски“. 100 хил. лева са заделени са извършване на предпроектни проучвания за благоустрояване, в това число археологическо проучване на парковата площ в пространството между ул. "Козлодуй“, "Цар Симеон I“, "Цариброд“ и "Л. Заменхоф“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лошото е, че варненци са агнета, и по-специално "феновете" на този патлангач Портних и четирибуквието на онзи с кръглата глава :))))
Aнонимен
на 15.02.2020 г.
+1
 
 
Ние между ул."Дубровник" и ул."Д-р Басяанович" не жевеем във Варна! Ние сме невидими за благоустройствените планове. От 1973г. между бл.10 и бл.11 вместо паркинг има кална поляна. Паркингите между високите блокве пред Военна Болница са с дупки между 10-15см. Като си сменях гумите, гумаджията ме питше дали съм карал мнго по "черно" 'щото джантите ми били ,"леш". Кога ще ни види някой?!
Aнонимен
на 14.02.2020 г.
+1
 
 
Нищо не изграждате, кърпите и само маркировка, а броя на местата става по-малко. А това което водите за "Синя зона" се разпада, дупки, кръпки, непочистено, изтъркана маркировка, само лапате парите на хората. И вземи една метла и измети тоя мръсен, прашен, затлачен с клони и листа град. За Аспарухово не ми говори, ела надвечер да се надишаш на чист въздух , ама мини моста пеш и после слез до центъра !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: