Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Решение с Дупката ще се намери съвсем скоро
Автор: Пламена Николова 12:19 / 30.09.2016Коментари (0)4214
© Varna24.bg
Решение с Дупката в центъра на Варна ще се намери съвсем скоро. Това отговори съвсем лаконично на запитване от Varna24.bg днес кметът на Варна Иван Портних.

"Знаете, че от няколко години много системно работим в тази посока", допълни кметът.

На 27 юли стана ясно, че правителството прехвърля безвъзмездно на общините Пловдив и Варна собствеността върху притежаваните от държавата акции от капитала на "Международен панаир Пловдив" АД, гр. Пловдив.

Още тогава Varna24.bg съобщи, че тези акции ще са разменна монета за Георги Гергов срещу имотът му в центъра на морския град, популярен като Дупката.

Дълго време от местната администрация отричаха за подобна сделка и никой не каза в прав текст, че предстои подобна размяна.

До вчера, когато в града изненадващо пристигна министъра на културата Вежди Рашидов и обяви, че именно по този начин Варна ще си върне апетитния имот в центъра на града.

"На ръба сме да решим този параграф 22 и да направим във Варна като Софийското ларго, за което толкова ни плюха, а сега всички са доволни и горди", заяви Рашидов. Според него с един добре изготвен проект може да се кандидатства за директни пари в Брюксел, но преди това трябва да се направят допълнителни археологически проучвания до последния слой на останките от древния Одесос.

Варна не може да стои с тази киста в центъра и затова съм молил да се вземе държавническо решение и да се забравят политическите страсти", припомни Рашидов за решението на държавата да се откаже от дела си в панаира и да го прехвърли на Варна и Пловдив. Докато общинарите край морето приеха този дар, местната власт в града под тепетата го отхвърли.

"Пловдив не иска, любовта им е силна, но ако хората са разумни, семейството може да оцелее дълго, без да разчита само на любов. Ако питате мен като министър, Пловдив трябваше да осребри тези хартийки и да си поиска от Гергов някои сгради от Стария град. Хората във Варна са мъдри-любовта с Гергов за тях няма значение и ще си върнат центъра", коментира още по казуса министърът.

Язвата в сърцето на Варна от години се използва като платен паркинг.

При предходното идване на министъра на културата Вежди Рашидов във Варна с него пристигна и Георги Гергов. Пред репортер на Varna24.bg пловдивският бизнесмен сподели, че няма имот в морския град, срещу който би разменил "Дупката". 

Тогава решението бе прехвърлено но премиера Бойко Борисов. На финала стана ясно, че Гергов, Варна и държавата са намерили схемата всички да са доволни.




Още по темата: общо новини по темата: 53
29.02.2024 »
09.01.2024 »
02.03.2021 »
22.10.2019 »
07.10.2019 »
06.10.2019 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: