Кметът: С Морско училище работим за спортна база и басейн с подземен паркинг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:37 / 16.03.2017
2293
Нова спортна база с комбинирани игрища за футбол, баскетбол, волейбол и фитнес, под която да бъде изграден подземен паркинг, както и ремонт на басейна, са важни проекти, по които работим заедно с Висшето военноморско училище. Това обяви кметът на Варна Иван Портних по време на среща с курсанти и студенти от ВВМУ "Н. Вапцаров". Посещението бе част от инициативата на кмета за представяне на каузата "Европейска младежка столица" пред младите хора, а специално за срещата от вуза бяха подготвили щанд с информационни материали за ЕМС. Гости на събитието бяха Мирчо Христов, изпълнителен директор на сдружение "Варна - ЕМС 2017", Елена Кенарова, началник отдел "Образование", а домакин бе кап. I ранг Светослав Димитранов, зам.-началник на училището.

Разговорите преминаха при много активен диалог с възпитаниците на ВВМУ, които се интересуваха от теми, свързани с възможностите за изграждането на нови велоалеи, включително и на Аспаруховия мост, рентабайк центрове, повече паркоместа, ремонт на спортните съоръжения във военния вуз, възможностите за кариерно развитие, опазването на културно-историческото наследство на Варна, съдбата на подводница "Слава", изграждането на синя зона, възможностите за развитие на пристанищни мощности и на стартъп компании.

Кметът Иван Портних представи основните приоритети в работата на Община Варна, включително възможностите за реализация на идеята ВАРНА - ГРАД НА ЗНАНИЕТО. "Осъзнаваме огромния потенциал, който имаме в лицето на 6-те университети, на колежите и училищата, в които се обучават над 40 00 студенти и повече от 35 000 ученици. Работим така, че да създадем условия за Вашата успешна реализация тук", каза той. Кметът подчерта, че градът се развива интензивно и цитира данни от НСИ, според които Варна и регионът са втори в страната по привлечени преки чуждестранни инвестиции през 2015. "Признание за икономически подем на града е и агресивната инвазия на нискотарифните авиокомпании, за 4 месеца пет от тях обявиха, че откриват 10 директни линии до различни точки в Европа, което пък открива възможности за налагане на Варна като туристическа дестинация 4 сезона, каза кметът.

Голям интерес сред студентите предизвика проектът за Черноморски международен младежки център, в който ще бъде оказвана подкрепа за стартиращи компании на млади хора. "Община Варна ще подкрепя всяка Ваша златна идея за бизнес - като осигуряваме ментори, експерти от различни области, както и инвеститори, пред които да представяте Вашите проекти", каза кметът.


Виж коментарите (0)

Още по темата (143):
26.04.2018 Сдружение "Варна – Европейска младежка столица“ събира последователи
15.12.2017 Варна предава днес ключа на Европейска младежка столица на Кашкайш
17.11.2017 26 деца завършиха Младежка академия по електроника и роботика във Варна
08.11.2017 Превръщат защитно съоръжение по ул. "Барутен погреб" в офис на младежката столица
03.11.2017 "Рапана" отива на топло под покрива на варненски мол?
11.10.2017 Близо 1400 книги изчезнаха от лавиците на "Рапана"
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).