Кметът: Скоро започваме цялостната рехабилитация на бул."Първи май" в "Аспарухово"

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
13:28 / 12.12.2017
3394
Продължаваме с разширяването на бул. "Мара Тасева". Скоро започваме и цялостната рехабилитация на бул."Първи май" в "Аспарухово". Това коментира в социалната мрежа кметът на Варна Иван Портних, който пусна и снимки от ремонта, видя репортер на Varna24.bg.

Наскоро градоначалникът обяви: "Варна изгражда инфраструктура за около 300 млн. лв. Градът никога не е разполагал и с 1/5 от тези средства за целия период на прехода. Оценявам подкрепата на премиера и на правителството, важна е за нашия град. Когато поех този пост, заварих над 62 млн. заеми. От тях сме обслужили до момента над 80%. Чух много спекулации по темата за заемите на общината. Само да уточня, че досега не сме поемали дългове, освен за съфинансиране на европейските проекти и програми. От тях голяма част са мостови - т.е. се възстановяват от управляващите органи по оперативните програми. А проектите гарантират нова градска среда. 

Тук имам предвид и бул. "Левски", разширяването на бул. "Мара Тасева" в Аспарухово, предстоят ремонти на бул. "Приморски", вторият етап на бул. "Левски", "Съборни"... 

В момента сме на финалния етап на няколко обекта. Ремонтът на ул. "Ана Феликсова" напредва, в горния участък приключи подмяната на подземните комуникации, асфалтирано е. Изчаква се процедура по отчуждаване на шест имота - в участъка към бул. "Цар Освободител". 

След като приключат, ще бъде изградена и останалата част от улицата със светофарна уредба на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Ана Феликсова". Ул. "Студентска" - ако метеорологичните условия не се влошат, ремонтът трябва да приключи до края на годината. Там се извършва цялостна подмяна на канализация и водопровод, преасфалтиране, ремонт на тротоара. 

Работи се по рехабилитацията на участък от Аспаруховия мост, в частта към автомагистрала "Черно море". Напролет предстои цялостно асфалтиране на моста. Успоредно с това вървят ремонти на пътя за Златни пясъци, както и на ул. "Цар Борис III" във Виница. При всяко едно строителство има неудобство. Да, във Виница имаше проблеми с водата, надявам се вече да няма такива. Досега упреците бяха, че там не се случва нищо. Затова насочихме инвестиции към квартала - ремонтирахме първия етап от ул. "Цар Борис III", сега върви и вторият етап с изграждане на 100% нова канализация. Направихме спортна площадка, нова пристройка за детска градина... Има неудобства за хората, но ако не работим, проблемите ще останат. Крачка към по-активна комуникация с гражданите е и фактът, че Виница вече има свой зам.-районен кмет, който ще работи на място с тях."

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).