Кметът: Стартира ремонтът на Аспарухов мост, няма да приключи до активния туристически сезон

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
14:03 / 12.04.2017
7909
На извънредно заседание днес Общинският съвет във Варна гласува да бъдат отпуснати 200 000 лв. от хазната на града за допълнителни дейности по ремонта на Аспарухов мост, предаде репортер на Varna24.bg.

Парите ще са за реализация на строително-монтажни работи на тротоарната конзола на моста.

"Трябва да вземе едно управленско решение. Знаете, че през миналата година се извърши ремонт на част от съоръженията, свързани с Аспарухов мост. Тогава не се наложи да подписваме подобно споразумение. Внесох това предложение с ясното съзнание, че то въвлича общината в определени разходи. За да стартира ремонтът още днес буквално... До началото на летния туристически сезон няма да можем да сме готови обаче. Това ще създаде неудобство на варненци и гостите на града. Проблемът е сериозен. Така беше и миналата година.

През тази година организацията, която сме създали за ремонта е доста по-оптимизирана. Няма да се затварят двете платна. Лента по лента ще се извършва рехабилитацията на мостовото съоръжение. Надявам се това да облекчи всички. 

Усилията ни по отношение на моста са само част от интегрирания подход за развитието на Варна в южна посока и "Аспарухово". Знаете, че със средства от бюджета и по линия на европейското финансиране сме осигурили средства. Имаме избран изпълнител за бул. "Мара Тасева", вървят процедурите за "1-ви май" и "Народни будители. 

На финалната права сме и чакаме новото правителство, за да входираме проектът за рибарското пристанище. На морската столица и приляга да има такова. Има малки процедурни стъпки, които да се извървят. На следващата сесия ще внеса на вашето внимание проектът за паркоустройствен план на "Аспарухово". Приключихме успешно сделката с държавата по отношение кея на Рибни ресурси и прилежащите територии. Ясен е ангажимента ни към квартала, това е правилно, защото градът няма друга посока на развитие. Тези инвестиции са дългосрочно оправдани", каза кметът Иван Портних.

Ремонтът на моста ще обхваща естакадна част от съоръжението заедно с удължението, жп надлези и пътни възли.

От Агенция "Пътна инфраструктура" са провели необходимите предварителни стойностни сметки за обекта и те възлизат на 1 479 600 лева.


Виж коментарите (4)

Още по темата (142):
10.05.2021 Ограничават за три часа движението в едната лента по Аспарухов мост
15.04.2021 Затвориха за ремонт част от Аспарухов мост, задръстванията са огромни
13.04.2021 Затварят за ремонт част от Аспарухов мост в четвъртък
17.02.2021 Започна дългоочакваният ремонт на клаповия мост във Варна
02.02.2021 Нанков: Аспаруховият мост ще бъде довършен! Предстои укрепване на свлачището на "Трифон зарезан"
26.01.2021 Затварят едното платно на Аспарухов мост за ремонт на дефектирала фуга
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).