Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Трябва да надмогнем егоизма и безхаберието си! Няма време за бакалски сметки! Време е за ред и дисциплина!
Автор: Пламена Николова 12:07 / 15.03.2020Коментари (2)6162
© Varna24.bg
"Има една положителна проба във Варна, изпратена е за втори тест в София, ще Ви информираме своевременно за резултата. Спазвайте всички изисквания за безопасност!", написа във фейсбук кмета на Варна Иван Портних, видя Varna24.bg.

Ето какво още коментира градоначалникя в личния си профил в социалната мрежа вчера, преди да издаде актуализирана заповед за затягането на мерките и във Варна:

"Категорично подкрепям затягането на контрола срещу разпространението на коронавируса, по предложение на ген. Мутафчийски! Изчаквам решението на правителството, след което ще актуализирам и мерките във Варна. Ако искаме отново да имаме нормален живот - със семействата си, с близки и приятели, трябва да надмогнем егоизма и безхаберието си. Няма време за бакалски сметки! Време е за ред и дисциплина! Помнете Италия!"

Както Varna24.bg съобщи, актуални мерки за превенция срещу коронавируса във Варна бяха спуснати с нова заповед на кмета на Варна Иван Портних. 

Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях.

На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Всички търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Това се посочва и в акутализираната заповед на кмета на Варна Иван Портних, след промени в заповедта на министъра на здравеопазването и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение в страната.

Преустановяват се всички групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (читалища, кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА-центрове, фитнес зали).

В заповедта се посочва още, че трябва да се осъществява постоянна дезинфекция на ден след всеки курс в подвижния състав на "Градски транспорт" ЕАД – Варна. Всички превозвачи, които изпълняват автобусни превози от и до Варна, да създадат организация за превенция на служителите, ежедневна цялостна дезинфекция на превозните средства, регулярно почистване на филтрите на климатиците, както и дезинфекция на всички често докосвани  повърхности - дръжки, прозорци и ръкохватки, след всеки курс. При неизпълнение на предписанията, на превозвачите ще бъде отказан достъп до автогарите на територията на гр. Варна. 

Ограничават се частните мероприятия с масов характер на открито и на закрито. Дейностите в "Обреди" ЕООД да се изпълняват при засилени мерки на превенция. Всички управители на търговски дружества, в това число търговски вериги, банки и други ведомства, работещи с клиенти, да създадат организация за дезинфекция по няколко пъти на ден на клиентските пространства и всички често докосвани  повърхности – дръжки на кошници и колички за пазаруване, парапети, ескалатори, дръжки на врати, кранове на мивки, бутони на асансьори, банкомати и вендинг автомати, се посочва още в заповедта на кмета.

Преустановяват се плановите детски и женски консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения.

Повече информация: 

https://varna.bg/bg/403








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Спрете влизането и излизането от града!
Aнонимен
на 15.03.2020 г.
0
 
 
Ето за това трябва да се затворят всички граници за да се спре заразата!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: