Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Варна няма дълг от 200 милиона лева
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 01.03.2013Коментари (0)1375
© Impact Press Group
"Информационният фон се насища с много, много, много неверни твърдения", коментира днес кметът Кирил Йорданов хвърлените в публичното пространство измислици по негов адрес през последните дни.

Първо той повтори, че не е в отпуск, а се въздържа да подписва важни документи пред министерства, изпълнителни органи, банки и договори. Според него те може да изчакат по-подходящ момент. Кметът ще оповести публично, когато дойде той и ще поднови тези си ангажименти.

Кирил Йорданов обори твърдението, пласирано от част от протестиращите, че община Варна има дълг от 200 млн.лв., взет при непрозрачни условия. Той подчерта, че всеки може да провери в Националния статистически институт, че задължението е 59 880 000 лв. към 28 февруари. Общината може да харчи по закон за лихви и главници по кредита от собствените си приходи не повече от 15% годишно. Градът издължавал само 9,5% към кредитодателя за този период, което било доста под горната граница, заяви кметът.

Изнесената информация, че проектът за реновирането на ул."Ген. Колев" струва 3 пъти по-малко, а не 4,5 млн.лв., също не била вярна. "Проектът се финансира с европейски средства и е проверяван 3-4 пъти, преди те да бъдат преведени", каза Кирил Йорданов, който намира твърденията за спекулативни.

Специално внимание той отдели на изнесената от Николай Бареков информация за неговото "имение в Швейцария". Кирил Йорданов повтори, че нито той, нито член на семейството му притежава имоти там. "Появиха се спекулации във връзка с майка ми. Тя от 6 г. е покойна. Детето ми от близо една година не е стъпвало в Швейцария", заяви кметът по повод твърдението, че то учи там. Относно разходите си и декларациите, представени пред Сметната палата, той каза следното:

"Декларациите, които попълвам всяка година, са публични. Неуместно, струва ми се, е национална медия да отправя упрек за изпълнено законово задължение. Връщането и сумирането на разходите вие може да си обясните, проверявайки същите декларации, за да видите, че отчетените приходи, платените данъци - стотици хиляди лева, на моята съпруга, дават отговор на всички тези въпроси. И там само от една сделка веднага ще ви стане ясно, че размерът на сумата за образованието (на децата - бел.ред.) се покрива съвсем спокойно от това, което е изнесено в декларациите."

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Почина актьорът Матю Пери
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: