Кметът: Варна очаква повече туристи това лято

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:52 / 15.06.2018
1974
Кметът Иван Портних проведе работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. Двамата обсъдиха готовността за активните летни месеци и мерките за гарантиране на безпроблемното протичане на сезона.

Очакваме това лято да постигнем ръст в посещенията на чуждестранни туристи от около 5% спрямо лятото на 2017 г., когато те бяха 5,3 млн., заяви министър Ангелкова. И посочи, че данните за област Варна в първите 4 месеца на годината са много обещаващи, което е основание за оптимистична прогноза и за лятото. В периода януари-април пренощувалите лица в местата за настаняване с 10 и повече легла са над 121 000, като се отчита ръст от 12,7 на сто. Реализираните нощувки надхвърлят 273 000 и се увеличават с 16% спрямо първите 4 месеца на м. г. Приходите от нощувки са близо 14 млн. лв., а нарастването при тях е 26,2 на сто.

Очаквам повече туристи през този сезон спрямо миналия, заяви кметът Иван Портних. Той изрази подкрепа за дейността на Министерството на туризма и сподели мнението си, че решението да се създаде самостоятелно министерство е доказало правилността си в практиката.

По-рано вчера Варна бе домакин на срещата на министрите с ресор туризъм на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). Събитието е от най-високия клас "А“, включено в календара на Българското председателство на Съвета на ЕС. Участниците са се договорили да работят за създаване на общ Черноморски туристически бранд и за развитие на вътрешнокруизния туризъм в Черно море.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).