Кметът: Започва работа по облагородяване в още един варненски район!

Автор: Пламена Николова
Коментари (9)
08:50 / 18.11.2021
4740
Започваме работа по облагородяване на междублоковите пространства в кв. "Изгрев", съобщи кметът на Варна Иван Портних в личния си профил във фейсбук, видя Varna24.bg.

Ремонтните дейности ще бъдат извършени от бл. № 37 до 41, или тъй наречените експериментални блокове, ул "Прилеп" и бул."Христо Смирненски", до Вятърната мелница.

Ремонтът предвижда реконструкция на съществуващите паркинги, изграждане на нови паркинги на зелена фуга и на пешеходни алеи, ремонт на тротоари, нова паркова мебел, сподели Иван Портних

Както медията ни съобщи, продължават ударно ремонтите и на много други места  във Варна:

"В Аспарухово започна ремонт на междублоково пространство на ул. "Св. Св. Кирил и Методий“, бл. 38, 40, 42, както и на спортното игрище на същата улица.

Проектът предвижда изграждане на детска площадка с комбинирани съоръжения;

Превръщане на съществуващото спортно игрище във фитнес площадка на открито;

Рехабилитация и реконструкция на асфалтовата настилка; Нови кътове за отдих с пейки, маси и беседка; Ремонт на стълбищата, изграждане на паркинг на тревна фуга и засаждане на дървета.

Започваме работа по облагородяване на междублоковите пространства в кв. "Изгрев", район "Приморски" - от бл. № 37 до 41 (т. нар. експериментални блокове).

Ремонтът предвижда реконструкция на съществуващите паркинги, изграждане на нови паркинги на зелена фуга и на пешеходни алеи, ремонт на тротоари, нова паркова мебел.

След завършването на ремонтите на две основни улици в района на Кооперативния пазар - на ул. "Георги Бенковски" и на ул. "Д-р Пискюлиев", подготвяме начало на ремонтни дейности и на по-малки улици:

ул. "Ивайло - от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Беласица";

ул. "Цар Иван Страцимир" - от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Беласица";

ул. "Хан Маламир" - от ул. "Ангел Кънчев" до ул. "Беласица";

ул. "Начо Начев" - от ул. "Ангел Кънчев" до ул."Беласица";

Предстои пълно обновяване и на площад "Лаврентий".

Какво предстои за площад "Лаврентий" в район "Одесос":

След мащабни ремонти на междублокови пространства в района на Погребите, където от години не бе обновявана инфраструктурата, резултатите са факт - изградихме нови тротоари, паркоместа и преасфалтирахме улици.

Предстои пълно обновяване на площад "Лаврентий". Зоната е разположена между ул. "Панайот Волов", ул. "Хараламби Ангелов", ул. "Кракра".

Осигурили сме средства за ремонт на алеите, за нова паркова мебел, озеленяване. Съществуващите детска площадка и спортно игрище предстои да бъдат напълно обновени. Предстои избор на изпълнител по закона за обществените поръчки, след което започваме работа", сподели кметът.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).