Кметът даде старт на ремонта на три големи улици във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:06 / 26.09.2017
8413
Ремонт на три улици във Варна започна днес в присъствието на кмета Иван Портних. Първи копки бяха направени на ул. "Цар Борис III" във Виница - в участъка от ул. "Св. Св. Константин и Елена" до обръщача, на ул. "Студентска" - в участъка от ул. "Мир" до ул. "Дубровник", на "Ана Феликсова" и кръстовището с бул. "Цар Освободител". На място присъстваха Тодор Балабанов - председател на ОбС, Христо Иванов, зам.-кмет, Петя Проданова - кмет на район "Приморски".

Обектите са от капиталовата програма на Община Варна, първият е на стойност около 2,12 млн. лв., вторият - 700 000 лв., а третият - около 1,25 млн. лв. "Ремонтът на ул. "Цар Борис III" е втори етап - първият реализирахме миналата година. За хората във Виница това е много важна пътна артерия, която не е ремонтирана откакто е изградена. След оправянето на настилките и изграждането на тротоари, след укрепване на мостовото съоръжение и оформянето на паркоместа, смятам, че това ще е една сериозна придобивка за Виница", каза кметът Иван Портних. Той допълни, че в момента върви проектиране и на парк в района. Теренът за обекта - 6 дка, общината получи от държавата. Площите ще бъдат превърнати в зона за отдих, спорт и развлечения.

Вторият обект - ул. "Студентска", предвижда и цялостна подмяна на канализация и водопровод. "Сега започваме първия етап, а догодина ще завършим обекта. От страната на училище "Черноризец Храбър" - в което вече изградихме нова спортна площадка, ще ремонтираме тротоара, предстои и ремонт на мостовото съоръжение над дерето", поясни кметът. "Третият обект - ул. "Ана Феликсова" , е важна входно-изходна артерия към прилежащите микрорайони, много граждани са поставяли въпроса за необходимостта от този ремонт. Затова започваме реконструкция, както и оформяне на паркоместа, изграждане на нови бордюри и тротоари. По цялото трасе ще бъде ремонтирано уличното осветление, както и междублоковите пространства в карето между ул. "Ана Феликсова" и "Петър Алипиев", обясни кметът.

Той допълни, че това е само началото на мащабната инфраструктурна програма на общината. Продължават ремонтите на ул. " Мара Тасева" и бул. "Левски", предстоят на ул. " Народни будители", "Първи май", бул. "Приморски", бул. "Цар Освободител"- в частта до Летния театър, от бул. "Осми Приморски полк" към "Виница", на бул."Съборни", ул. "Бенковски".

"Редица са обектите, които ще бъдат обновени през есенно-зимния период. Това неминуемо ще доведе до известни неудобства по отношение на трафика, но съм убеден, че след като приключат ремонтните дейности, резултатът ще е добър", каза кметът Иван Портних

С цел оптимизиране на трафика по време на ремонтите се предвижда организацията на дейностите да се осъществява на участъци, с минимални затваряния и прекъсвания. При необходимост от временно затваряне на улици, авансово ще се обявява информация за промяна на движението, на спирките, както и възможните обходни маршрути.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).