Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът и еврокомисар влязоха в час по география във варненска дигитална стая
Автор: Екип Varna24.bg 15:02 / 19.10.2018Коментари (0)2830
Кметът Иван Портних и Мария Габриел – еврокомисар по цифровата икономика и общество, посетиха Математическата гимназия "Д-р Петър Берон“. Визитата бе част от програмата на еврокомисаря във Варна, която пристигна в морската столица, за да открие високотехнологичната конференция Innowave Summit 2018.

"Гордеем се с нашите ученици, които печелят много отличия в различни международни състезания. Работим за изграждане на нова сграда на училището, за създаване на съвременни иновативни условия за образование и обучение“, заяви кметът. Еврокомисар Мария Габриел поздрави екипа на училището и учениците, като им пожела много нови успехи. "Всичко зависи от Вас, от мечтите и упоритата Ви работа. А ние от своя страна винаги ще Ви подкрепяме“, каза тя.

Гостите бяха поканени да влязат в час по география в 6-и клас, провеждан в дигитална стая, създадена по проект на възпитаници на гимназията. След това ученици представиха свои проекти, участвали в Европейската седмица на програмирането. Проект “Airduino", разработен от Петър Петров - 11 клас, с ръководител Елеонора Павлова, който развива приложна програма за мониторинг на качеството на въздуха в затворени помещения; "Зелено око" - подвижна станция, която събира данни за състоянието на въздуха в ниската атмосфера. Проектът е разработен от екип от ученици от клуба по роботика към гимназията, с ръководител инж. Костадин Левков, Сиана Дичева 11 клас, десетокласниците Асен Доцински, Полина Бодурова, Борис Шабарков и учениците от 9-и клас - Христо Денев, Мирослав Атанасов и Мартин Генчев. Интерес предизвикаха и проектите - метерологичен пикосателит "VITUSAT-1", Cansat- разработен от ученици от клуба по роботика, подпомогнат от Европейската космическа агенция, както и Марсианска лаборатория - проект за колония на Марс на учениците Атанас Симов 11 клас и Михаил Серафимов 10 клас, спечелил първо място на полуфинала на европейски космически конкурс “Одисей" през май 2018 г. в Гърция.

Еврокомисар Мария Габриел и кметът Иван Портних разговаряха и с призьори от международни състезания през учебната 2017/2018г.: Александър Кръстев - 12 клас - златен медалист от Европейската олимпиада, Международната олимпиада и състезанието “Romаnian masters" по информатика; Иво Карагьозов - 11 клас - сребърен медал от състезанието “Romаnian masters" по информатика; Марк Киричев - 10 клас - носител на сребърен медал от Европейската олимпиада по природни науки и бронзов от математическо състезание във Филипини; Дилян Пенев - 12 клас, участник в международната олимпиада по география; Калина Георгиева 11 клас - участник в международната олимпиада по астрономия; Мирослав Маринов 11 клас - един от участниците в отбора на гимназията в Световната гимназиада по лека атлетика, спечелил първа място в “Културната щафета".

Зам.-директорът на училището Евгения Михайлова сподели, че гимназията е иновативно училище и работи по три проекта: развитие на емоционална интелигентност у учениците в прогимназиален етап; развитие на личностни умения в първи гимназиален етап на база обучението по философия и синхронизиране обучението по природни науки в първи гимназиален етап. Предизвикателство за ръководството на гимназията, педагогическия колектив и учениците са запазване на добрите традиции, осъвременяване на обучението, в унисон с новите тенденции чрез използване на съвременни средства и технологии; участие в проектирането и оборудването на новата сграда на гимназията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: