Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът изпрати съболезнователен адрес до близките на Иван Станчов
Автор: Пламена Николова 14:56 / 25.11.2021Коментари (0)1014
©
Съболезнователен адрес до роднините и близките на Иван Станчов - дипломат, виден общественик и почетен гражданин, изпрати кметът на Варна Иван Портних. "Г-н Иван Станчов винаги е имал специално отношение към нашия град и с много енергия, щедрост и всеотдайност работеше за развитие на демократичните процеси, за създаване на една устойчива и отговорна социална политика към най-уязвимите наши съграждани. Варна винаги ще помни неговата благотворителна дейност и активната работа на основаните от него фондация "Карин дом" и дом "Гаврош", които поставиха ново начало в отношенията ни към децата без дом и със специфични потребности. Иван Станчов бе вдъхновяващ човек, който умееше по неповторим начин да обединява хората за различни каузи! Поклон пред светлата му памет“, се казва в съболезнователния адрес.

Иван Станчов е роден на 1 април 1929 г. в гр. София. Той е син на Иван Димитров Станчов и на Марион Мичъл Станчов, внук на дипломата Димитър Янев Станчов. През 1991 г. Иван Станчов е назначен за посланик на Република България във Великобритания и за първи български посланик в Република Ирландия. Той е носител на редица награди - специалната награда на Български Дарителски Форум за личност допринесла за развитието на филантропията в България 2013; Награда за принос към българските училища в чужбина 2011; Награда "Златна ябълка" 2011 за принос към живота и благосъстоятелността на българските деца; Орден "Стара планина" първа степен за изключително големи заслуги към Република България (2010); Българин на годината 2009, Виена (Австрия); "Шуменски университет" – докторска степен (Д-р Хонорис Кауза) 2008; Сертификат – Фондация "Помогни на нуждаещите се" (2008); Кавалер на италианския орден за солидарност (2006); Носител на ордена на Големият кръст на Рио Бранко (Бразилия) 2002; почетен гражданин на гр. Свищов (България) 2000; почетен гражданин на гр. Варна (България) 1999; кавалер на ордена на почетния легион на Франция (1995); медал за отличие (армията на САЩ) 1995. 

По инициатива на "Карин дом" и на Община Варна, днес следобед в сградата на общината до Информационния център ще бъде поставена книга за съболезнования. Тя ще бъде на разположение до края на утрешния ден.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: