Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът на "Младост": Предстои уширяване на бул. "Цар Освободител", ще оправим и фрапиращите дупки
Автор: Пламена Николова 14:48 / 21.06.2017Коментари (8)10293
© Varna24.bg
Защо е закъсняло косенето в район "Младост", кога ще бъде извършена рехабилитация на основните пътни артерии и други актуални въпроси, касаещи втория по големина варненски район, коментира за Varna24.bg кметът на района Христо Христов.

- Г-н Христов, кои са най-актуалните проблеми на район "Младост" към този момент?

-В момента районът изостава много с косенето, но фирмата беше избрана от Община Варна с повече от месец закъснение. Опитваме се да наваксаме. В момента работя над 30 косачи на 9 места в района. Повечето от половината е изкосено, но тревата стана много голяма вследствие на закъснението. Имам уверението на фирмата, че до края на месеца ще се справим навсякъде с първото косене. Има булеварди и паркове, където е косено по два пъти. Много издънки има и това спъва работата на бригадите и изнасянето на тревата, която е в в огромни количества. Вече започна и пръскането против кърлежи на окосените места. Другият сериозен проблем, по който работим в момента, е рехабилитацията на уличната мрежа, която е в много тежко състояние след зимата. Около 7 000 квадрата ще бъдат рехабилитирани. Това са най-фрапиращите дупки по улиците. Работи се, но ни забавиха дъждовете.

-Кои са най-важните инфраструктурни проекти в района?

- По инфраструктурните проекти най-важната е улица "Вяра". Тази година едва ли ще успеят да започнат основен ремонт по нея, но е важна. Важна е и ул. "Поп Димитър". Друг голям инфраструктурен проект, по който се работи, е разширението на бул. "Цар Освободител" от кръстовището с "Вяра" до КАТ Варна. В единият участък между бул. "Република" и ул. "Вяра" са проведени отчуждителните процедури, но в другия участък, от "Република" до "Ян Хунияди", знаете от горната страна има доста постройки и може би ще се наложи сериозно отчуждаване там и процедурата ще е по-тежка. Тази година се надявам да започне и основната рехабилитация на спортните площадки. Ще бъдат изградени още 4 нови детски площадки, с тях ще станат общо 57, но имаме още доста да наваксваме до 100. Режат се опасни дървета в момента, кастрят се клони в района.

- Кога ще започне изграждането на новия парк?

- Имаме уверение, че ще започне още тази година. Осигурени са средствата за терена над детска градина "Делфинче", площта е над 30 декара. Знаете, че миналата година направихме от едната страна на канала. Откъм Възраждане 1 бяха изградени спортните съоръжения, фитнесплощадка също, а сега от другата страна на канала ще се работи. Предстои почистването на дерета и шахти в района тази година. Знаете, че те са задръстени вследствие не само на дъждовете, а и на изхвърлянето на много боклук от несъвестни граждани. Призовавам хората да не го правят. Ако хвърлят в деретата, създават проблеми на общината. Призовавам също, когато гражданите правят ремонти да не изхвърлят едрогабаритни отпадъци на нерегламентирани места. Общо взето новата почистваща фирма работи според мен добре. Районът е тежък за почистване. 

-Колко са жителите на "Младост", казахте, че е вторият по големина район?

-90 000 са официално, но според мен са над 120 000. Очевидно е, че районът е предпочитан за живеене. Все повече стават частните инвестиции тук. Строят се няколко големи жилищни комплекса и програмирам, че до 10 години "Младост" ще бъде най-големият жилищен район на Варна по население.

-Какво предстои да се случи в ромската махала по линия на незаконното строителство?

-В "Максуда" имаме 25 къщи за премахване, чакаме да каже общината има ли избрана фирма и ги почваме. По над 200 преписки се работи. Това са постройките под училище "Иван Рилски" надолу по дерето и от източната страна на дерето.

-Как се справяте с опазването на обществения ред в района?

-Това е тежък проблем, като на повечето места в града. От всичките 53 детски площадки, които са ремонтирани, няма една, в която да няма нанесени вандалски щети. Затова искам да призова и малки и големи да пазят това, което се прави. В последните 4 години във Варна се направиха много неща. Затова нека сме съпричастни и опазваме това, за което са вложени сили и средства. Освен това искам да призова гражданите за малко търпение относно косенето и рехабилитацията. По независещи от мен причини се забавиха тези неща. Наесен още 7 000 квадратни метри улична мрежа ще бъдат отремонтирани, а този месец ще бъдат отремонтирани и няколко тротоара в района. Искам да призова варненци да не махат колчетата, които слагаме и да не качват колите си по тротоарите. Това са ми сериозните проблеми. Има много какво да се желае и да се прави, но е въпрос на финанси.

-Как стои въпроса с настаняването на нуждаещи се в общински жилища в района?

-Проблемът е сериозен. Не се строи. Ако се строеше, щеше да има нови жилища. Аз просто нямам къде да ги настаня тези над 850 чакащи семейства. Имам докладна до кмета, надявам се на следващата сесия да влезе. Поискал съм няколко общински парцела, където да се проведе процедура за публично-частно партньорство и общината да бъде обезщетена с апартаменти, в които да настаняваме крайно нуждаещи се хора. Освен това се борим и за сграда на района, защото състоянието на районното кметство е много критично.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Ivomir Tenev
премахни филтъра

0
 
 
По просто казано и тази година ни6ти4ко
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: