Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът на "Младост": С всяка следваща година парковата среда и цветните алеи се увеличават
Автор: Стоян Маджиров 15:19 / 19.04.2019Коментари (2)2401
©
Над 100 000 лв. допълнително са предвидени в общинския бюджет за инвестиции в поддръжката и облагородяването на зелените площи в район "Младост". С всяка следваща година парковата среда и цветните алеи се увеличават и развиват, коментира кметът на варненския район и ръководител на ГЕРБ – Младост Христо Христов на среща с младежи от областната организация на ГЕРБ. Той припомни, че на площ от 30 дка в кв. "Възраждане" вече бе изграден нов парк с прекрасни условия за отдих, спорт и игра за децата, като в района се работи и за изграждането на още един такъв голям парк.

"Имаме готовност веднага след края на мащабните ремонти по главните пътни артерии в града да започнем рехабилитация и благоустрояване на вътрешноквартални пространства, в това число и обособяване на повече паркоместа", обясни Христо Христов. Той допълни, че в района предстоят ремонти и на улици като "Вяра" и "Поп Димитър".

"В "Младост" има 127 детски площадки, от които 60 са изцяло реновирани. Създадохме чудесни условия за игра на децата – повече уреди, по-защитена среда, която отговаря на най-високите съвременни стандарти. Важно е всички заедно да пазим постигнатото. Много разчитаме на гражданите да бъдат съпричастни към развитието на градската среда. Благодарение на будни и отговорни хора от района и на бързото съдействие на полицията вече има 4-5 случая на предотвратени вандалски прояви. За съжаление, най-често тийнейджъри посягат да рушат съоръженията", сподели Христо Христов. Той акцентира и върху друга порочна практика – граждани да изхвърлят отпадъците си на нерегламентирани за целта места. "Изхвърлихме 18 тона отпадъци, след като тези дни почистихме образуваното микросметище зад завод "Електрон". Засилихме контрола и по отношение на генерираните от търговската дейност отпадъци, тъй като установяваме, че нерядко те се изхвърлят в контейнерите за битова смет на гражданите", посочи кметът на "Младост".

На поставените от младежите въпроси относно незаконните постройки в "Максуда" той изтъкна, че стриктно се следват процедурите и изказа благодарност към варненския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. "С питанията си към Европейската комисия той защити действията на администрацията, срещу които имаше реакция", заяви кметът.

Той отчете, че в "Младост" има много частни терени и е обект на голям инвестиционен интерес. "В резултат на това е и новото жилищно строителство в района. Варна е привлекателно място за живот и бизнес. Много от трупаните назад във времето инфраструктурни проблеми вече намериха своето дългосрочно решение. Инвестициите през последните години, реализирани с общинско финансиране, подкрепата на правителството и европейската солидарност, значително подобриха градската среда и ще продължат и занапред", увери Христо Христов и поздрави младежите и областния координатор на МГЕРБ и член на НИС Даниела Панайотова за активната гражданска позиция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.04.2019 г.
0
 
 
С всяка следваща година парковата среда и цветните алеи се увеличават и развиват, коментира кметът на варненския район и ръководител на ГЕРБ - Младост Христо Христов на среща с младежи от областната организация на ГЕРБ. Моля да погледнете 1 карта на квартал Младост и да посочите кои цветни алеи и паркове се увеличават. Ако погледнете ще видите, че не тревните площи се увеличават а новите кооперации никнат като гъби.
Aнонимен
на 21.04.2019 г.
0
 
 
127 Детски площадки в район Младост ?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: