Кметът на "Младост": С всяка следваща година парковата среда и цветните алеи се увеличават

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (2)
15:19 / 19.04.2019
2415
Над 100 000 лв. допълнително са предвидени в общинския бюджет за инвестиции в поддръжката и облагородяването на зелените площи в район "Младост". С всяка следваща година парковата среда и цветните алеи се увеличават и развиват, коментира кметът на варненския район и ръководител на ГЕРБ – Младост Христо Христов на среща с младежи от областната организация на ГЕРБ. Той припомни, че на площ от 30 дка в кв. "Възраждане" вече бе изграден нов парк с прекрасни условия за отдих, спорт и игра за децата, като в района се работи и за изграждането на още един такъв голям парк.

"Имаме готовност веднага след края на мащабните ремонти по главните пътни артерии в града да започнем рехабилитация и благоустрояване на вътрешноквартални пространства, в това число и обособяване на повече паркоместа", обясни Христо Христов. Той допълни, че в района предстоят ремонти и на улици като "Вяра" и "Поп Димитър".

"В "Младост" има 127 детски площадки, от които 60 са изцяло реновирани. Създадохме чудесни условия за игра на децата – повече уреди, по-защитена среда, която отговаря на най-високите съвременни стандарти. Важно е всички заедно да пазим постигнатото. Много разчитаме на гражданите да бъдат съпричастни към развитието на градската среда. Благодарение на будни и отговорни хора от района и на бързото съдействие на полицията вече има 4-5 случая на предотвратени вандалски прояви. За съжаление, най-често тийнейджъри посягат да рушат съоръженията", сподели Христо Христов. Той акцентира и върху друга порочна практика – граждани да изхвърлят отпадъците си на нерегламентирани за целта места. "Изхвърлихме 18 тона отпадъци, след като тези дни почистихме образуваното микросметище зад завод "Електрон". Засилихме контрола и по отношение на генерираните от търговската дейност отпадъци, тъй като установяваме, че нерядко те се изхвърлят в контейнерите за битова смет на гражданите", посочи кметът на "Младост".

На поставените от младежите въпроси относно незаконните постройки в "Максуда" той изтъкна, че стриктно се следват процедурите и изказа благодарност към варненския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. "С питанията си към Европейската комисия той защити действията на администрацията, срещу които имаше реакция", заяви кметът.

Той отчете, че в "Младост" има много частни терени и е обект на голям инвестиционен интерес. "В резултат на това е и новото жилищно строителство в района. Варна е привлекателно място за живот и бизнес. Много от трупаните назад във времето инфраструктурни проблеми вече намериха своето дългосрочно решение. Инвестициите през последните години, реализирани с общинско финансиране, подкрепата на правителството и европейската солидарност, значително подобриха градската среда и ще продължат и занапред", увери Христо Христов и поздрави младежите и областния координатор на МГЕРБ и член на НИС Даниела Панайотова за активната гражданска позиция.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).