Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът на "Одесос": Ще има съкращения в администрацията, няма как
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 07.12.2011Коментари (0)1009
Препоръките на финансовия министър за 15 % съкращения в администрацията ще бъдат спазени и в кметство "Одесос". "Няма да успеем да избягаме от това", заяви в сутрешния блок на Дарик Варна районният кмет на "Одесос" Георги Недев.

Кадровите промени ще бъдат минимални, отбеляза Недев. Най-вероятно ще бъдат съкратени основно служители в предпенсионна възраст, посочи новият кмет на "Одесос". Той разкри, че ще смени един от заместниците си, без да посочи кой точно.

В администрацията на кметство "Одесос" в момента работят 70 души. Жителите на района пък са около 86 000, посочи Георги Недев.

"Районните администрации са регистратори на проблемите в района. Нямаме собствен бюджет. Регистрирайки даден проблем го препращаме към голяма община. Освен това сме буфер на недоволството на хората", изтъкна районният кмет.

"По отношение решаване на въпроса с Максуда сме на дъното на пирамидата. Община Варна и РДНСК са органите, които реално могат да направят нещо. Ние можем само да регистрираме незаконното строителство. В рамките на правомощията, които имаме, това го правим". Така Недев коментира проблема с незаконното строителство в "Максуда". По-голямата част от ромската махала попада именно в "Одесос".

Паметниците на културата в централния район са близо 500. Стопанисването им зависи от собствениците. От районното кметство следят за състоянието на сградите чрез 5 участъкови техници, които отговарят за 11 микрорайона. При недобро стопанисване се издават констативни протоколи, посочи Недев. "Собствениците подлежат на глоби, които на този етап са малки и не са достатъчно стимулиращи за поддържане на сградите както трябва", коментира районният кмет.

Георги Недев е на 42 години. Роден и израснал в морската столица. Магистър по финанси с диплома от Икономическия университет-Варна. Завърпил е и магистратура по приложна психология във Варненския свободен университет. Член е на Камарата на независимите оценители в България. Преди да стане кмет се е занимавал с частен бизнес в сферата на недвижимите имоти, строителството и селския туризъм. Понастоящем живее в район "Одесос".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: