Кметът на Варна: След столицата сме в класацията за нивото на работните заплати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
14:15 / 06.02.2019
5665
Варна се утвърждава като привлекателно място за бизнес. И това твърдение е подкрепено от редица доказателства. Това коментира кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних по време на среща с граждани по инициатива на партийната организация в район "Младост".

"Варна се нарежда веднага след София и София Област по Брутен вътрешен продукт на глава от населението, след столицата сме и в класацията за нивото на работните заплати. Включително и по размер на преки чуждестранни инвестиции Варненска област е втора след София. Това са неоспорими факти, които показват, че градът се развива във възходяща тенденция", изтъкна кметът. Той акцентира и върху друг съществен показател: "В момента нискотарифни авиокомпании предлагат въздушна директна връзка от Варна до девет европейски дестинации, а от летния сезон броят им ще нарасне с още осем. Това е улеснение и за бизнеса, и за развитието на туризма“, посочи Иван Портних.

Той отчете и навлизането на все повече високотехнологични компании в морската столица. "IT индустрията вижда в университетската общност и нарастващата конкурентоспособност на пазара на труда при нас огромен потенциал за развитие. В момента над 150 фирми от IT сектора и аутсорсинг индустрията имат офиси във Варна, а разкритите работни места само през миналата годината са над 600. Вярвам, че тази тенденция ще продължи", отбеляза още кметът.

Той презентира и инфраструктурни проекти, които предстои да се реализират в града. "От 2013 г. досега макрорамката на общинския бюджет се увеличи от 200 млн. лв. на половин милиард. Използваме максимално всички възможности за инвестиции в обновяването на града. Целта ни е веднага щом приключат ремонтите по ключовите пътни артерии, да започнем рехабилитацията на кварталните улици и междублоковите пространства, така че всеки варненец да види промяна пред дома си", увери Иван Портних в отговор на поставените въпроси за състоянието на малките улички.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).