Кметът на Варна е недоволен: Сигналите са десетки!

Автор: Георги Кирилов
Коментари (13)
10:00 / 05.01.2024
14521
Качеството на осветлението на Варна и поддръжката му са незадоволителни.  Десетки са сигналите до мен в първите 40 дни на мандата. Това написа кметът на Варна Благомир Коцев в социалната мрежа, видя Varna24.bg.

"Бяха главно за чистотата и осветлението. Отдавна искам да ви информирам, че работя много усилено с екипа по тези проблеми. Веднага съм възложил да ми се представи доклад за състоянието на осветлението в града. На 17 януари ще е готов. По него работят районните кметства и Дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване". Той трябва да посочи в кои части на града осветлението има нужда от рехабилитация, за да се остойности правилно подмяната на осветителните тела, кабелите и др. Обхождат се всички райони.

Няма да крия, че ще има и наказани. Причината е, че договорите с фирмите за поддръжка, които са различни за различните райони на града, са изтекли на 31 декември, без да бъда уведомен. Това вреди на гражданите и на Варна, недопустимо е и непрофесионално. Договорите ще бъдат подновени, така че фирмите да отстранят бързо проблемите.

Държа да се знаят и причините за липсата на осветление - кражба на кабели и други компоненти, неправомерно вмешателство в таблата за управление и други вандалски прояви. Но и липса на контрол от страна на отделни хора от идминстрацията. Ще има генерална промяна в концепцията на управление и осъвременяване на осветлението, ще се изгради модерна и умна система за управление и ще се работи така, че да се предотвратят вандалските прояви. Контролът на градското осветление не е ядрена физика - въпрос на умни системи е и може да се управлява и следи дистанционно чрез компютри. В момента именно по този начин се наблюдава осветлението по основните булеварди. Защо не и на другите места е въпрос на отделен разговор.

В бюджета на Община Варна за 2024 г. ще бъде заложено видеонаблюдение на над 2 000 ключови места в целия град. Ще привлечем и друго финансиране. Варна е красива и трябва да свети. Стартираме с камери на 16 критични точки, където се образуват нерегламентирани минисметища. И така да стигнем до положително решение на проблема и с чистотата, и с кражбите на общинско имущество. Стъпка по стъпка ще стане. Знам, че всички сме нетърпеливи, но сме на едно мнение - Варна ще свети и това ще се вижда и отдалеко, и отвисоко", завършва публикацията си Коцев.

Виж коментарите (13)

Още по темата (298):
13.05.2024 Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
11.05.2024 Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни
помогне!
11.05.2024 Възмутен варненец: Камионите постоянно си минават, но това никой не го интересува!
10.05.2024 Варненец: Това икономия ли е или какво?
08.05.2024 Варна с нова "атракция" – огромно блато
08.05.2024 Сигнал: Проблемът се разраства – сметта се увеличава, кошчетата намаляват
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).