Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът на Варна с важен пост във Фейсбук снощи
Автор: Димитър Щерев 08:25 / 30.04.2024Коментари (34)17113
©
Снощи кметът на Варна публикува много важна информация за бъдещето на морския град видя Varn24.bg. Публикуваме текста му без редакторска намеса:

От месец май центърът на Варна ще се мие два пъти седмично. С препарат, тежка техника и специализирани екипи. Ще се чистят улици, кошчета за боклук и пейки. Това възложих и координирах с почистващата фирма днес. Благодаря им за усърдието досега.

Графикът предвижда в ранните часове на петък да се изчиства отсечката от "Севастопол“ до входа на Морската градина, а в понеделник сутрин да се мие както тази отсечка, така и участъкът от "Севастопол“ до Катедралата, като към него добавяме и отбивката от ул. "Михаил Колони“ до Шишковата градинка.

Отделно от това всички главни булеварди ще се мият основно веднъж в месеца.

Нощната акция в събота показа ефективност, която варненци очакват да виждат постоянно. Съгласен съм с тях. По данни на фирмата в измиването на "Княз Борис I" са участвали 4 машини и 11 души екип. Излишно е да казвам, че подобна мобилизация във Варна не е имало от дълги години – хората и сами го знаят.

Сега това става стандарт, не изключение.

В рамките на следващия месец ще намерим решение и за освежаването на контейнерите за смет, които подобно на подлезите са вандализирани и чупени без елементарна мисъл за съгражданите ни.

Път към нормалния вид на Варна има, но нито един от тях няма да е устойчив във времето, ако не се отнасяме отговорно към общото – към улиците, към начина, по който изхвърляме боклука, към подлезите, лампите, пейките.

Нека не забравяме да сме преди всичко отговорни граждани. Няма да ни коства много, а ефектът ще е осезаем за всички.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.05.2024 г.
0
 
 
Вие оправете улиците,създайте паркоместа а после миийте улиците Вече 15 месеца ремонтират Смирненски кал до коленете,нямаме удобен транспорт вървим километър до спирките.Само ще направим това,ще направим онова много обещания за светлото бъдеще на града.
Aнонимен
на 02.05.2024 г.
0
 
 
Браво, на кмета на Варна! Отлично начинание! Дали и кметовете на другите градове в страната, ще вземат пример? Дай боже! Чистотата на населените места е една от най-важните каузи и трябва да бъде приоритет на всеки кмет!
Aнонимен
на 02.05.2024 г.
0
 
 
Без зони поне събота и неделя. Варна е задръстен и няма как да се оправи. Само пари ще се лапат. Идете около колхозен пазар.:-каквс зона какви тротоари, но боя има през дупките даже е учертано
Aнонимен
на 02.05.2024 г.
0
 
 
Няма къде да се спира. Градът е задръстен и паяците се множат. Това ли е управията? Ще се правят милиони на гърба на хората
Aнонимен
на 01.05.2024 г.
0
 
 
Чудесно начинание! Браво!
Aнонимен
на 01.05.2024 г.
0
 
 
Когато бях дете миеха цялата Гръцка махала всяка ранна утрин. Участваха една машина (цистерна с вода), двама души с маркуч и един шофьор на цистерната. Хубаво е да се мият главните улици два пъти в седмицата - това със сигурност е повече от нищо. Приветствам! Дано е началото на по-сериозно почистване! И все пак, центърът на Варна не са само "Княз Борис", част от "Сливница" и част от "Колони". Кога ще започнат да се мият вътрешните улици на същия този център?
Aнонимен
на 01.05.2024 г.
0
 
 
Че то миенето ставаше и при Кирчо, и при Потника! Вместо това - кога ще имаме читаво осветление? Половин град е тъмен, хората си светят с телефоните! При Кирил Йорданов осветеността беше 97%, сега сигурно е 57%! Някои паркове и зони за отдих са тъмни от две години, по улиците сякаш не светят лампи, а свещи! Маркировката или е изтрита, или буквално липсва! Предпоставка за ПТП! От 4-та до 3-та буна крайбрежната алея е разбита от години! Кога ще имаме нощен транспорт, както е в Бургас и София?
Aнонимен
на 01.05.2024 г.
0
 
 
Само негативизъм, само негативизъм!Една добра дума не видях! Срамота! Браво на момчето! Аз пък съм много доволна от него! Личи си младостта и английската гимназия!И най-дългият път започвас първата крачка...
Aнонимен
на 01.05.2024 г.
0
 
 
БУНИТЕ,,разруха,,,крайбрежната алея,,трагедия,много алеи в МОРСКАТА,,трагедия,,,подлези скоро ремонтирани,,с паднали тавани,,,спирките,,трагедия,,велоалеи,,..на много места ужас,,пространството между ОБЩИНАТА и музея ,,,трагедия.....няма по-запуснат град...тъжно
Aнонимен
на 01.05.2024 г.
0
 
 
Само централните ли улици ще миете,а тези в останалите жилищни комплекси,а подлеза на ул. Младежка,че е разруха и бунище,а тротоари в ж к Трошево,вървим по ул. Младежка защото няма тротоари.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: