Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът на Варна с важно решение за началника на отдел "Рибарски пристанища"
Автор: Екип Varna24.bg 16:16 / 18.03.2024Коментари (2)6474
©
До 10 дни ще вземем решение за бъдещето на началника на отдел "Рибарски пристанища" – Лъчезар Братоев. Искам да се уверя, че всички гледни точки са взети по отношение на искането за неговата оставка – това включва както едрите и дребните рибари, така и любителите. Нека не превръщаме разговор, в който говорим за трупани с десетилетия проблеми, в народен съд. Това заяви кметът Благомир Коцев пред представители на рибарската общност. В срещата активно участие взеха също народните представители от "Възраждане" Костадин Костадинов и Коста Стоянов, и от БСП – Борислав Гуцанов.

По-рано днес протестно шествие срещу ветрогенераторите в Черно море достигна до сградата на Община Варна, където рибари от различни общини в областта и представители на опозиционни партии поискаха среща с кмета на Варна Благомир Коцев.

Исканията на протестиращите са узаконяване на незаконните лодкостоянки, спиране на намерението за изграждане на ветрогенератори в акваторията на Варна и отстраняване от длъжност на началника на отдел "Рибарски пристанища" в Община Варна – Лъчезар Братоев. Кметът Коцев прие мнозинството в зала "Пленарна", където присъстваха близо 200 души.

Коцев увери гражданите, че подкрепя декларацията на Общинския съвет за оттегляне на законопроекта за възобновяеми енергийни източници във водите на Черно море от 21 февруари т. г. и че ще изпълни волята на варненци за недопускане на съоръженията.

По темата за незаконните лодкостоянки и недостатъчния капацитет на пристанищата "Варна" и "Карантината", кметът Коцев напомни, че са се провели редица срещи с представители на рибарската общност, на които е било взето решение за ускорена работа по казуса. Активни действия се предприемат и в междуведомствената работна група с представители на Морска администрация, Областна управа и Община Варна. Групата има за цел да постанови краткосрочни и дългосрочни решения на близо 40-годишния въпрос за узаконяването на лодкостоянките.

Кметът Коцев също така поиска да се разясни дали рибарската общност е единодушна в искането си за оставка на Лъчезар Братоев. Коцев пожела да му се представи официален списък на граждани или сдружения, които изразяват такава позиция, преди да вземе решение. Той обеща, че ще има окончателна позиция до 10 дни.

На срещата не липсваха и партийни провокации. Такива бяха например активните позиции на Костадин Костадинов от "Възраждане" и на Борислав Гуцанов от БСП. Двамата поведоха протеста, а лидерът на "Възраждане" влезе и в словесен сблъсък с кмета на Варна.

Благомир Коцев поиска срещата да не се политизира и призова рибарите да не се употребяват за партийни цели.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.03.2024 г.
0
 
 
Там на картата е морски път няма как да се слагат перки. Трябва обследване и оценка от специалисти. Досега има само лобисти на квадрат. Целият закон с промените е за коша. ЗА КОША. А ДА И ЦЕЛИЯТ ПАРЛАМЕНТ. Е ЗА КОША.
Aнонимен
на 19.03.2024 г.
-1
 
 
Не е моя воля, твърдо съм ЗА ветрогенератори, волята на кремълските проксита е малцинство
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: