Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът на Варна се срещна с управители на Енерго-Про
Автор: Екип Varna24.bg 08:31 / 04.12.2023Коментари (0)1226
©
Поредната среща от планираната програма на управителите на Енерго-Про за обсъждане на теми от взаимен интерес с представители на местната власт на лицензионната територия на компанията, се проведе във Варна. Основен фокус на срещата с новия кмет Благомир Коцев бяха съвместните действия между електроразпределителното дружество и местната власт при бедствия и аварии. В обстановка като наблюдаваната през последните няколко уикенда е наложително аварийните щабове на Енерго-Про и Общината, съвместно с Областна управа, да координират оперативно предприетите мерки за минимизиране на последствията върху жителите и максимално бързо връщане на нормалния ритъм на живот. 

Кметът на Варна се ангажира да започне работа по проблема с липсващите подробни устройствени планове (ПУП) във вилните зони и крайградските региони. Управителите на Енерго-Про Ангел Ангелов и Анжела Тонева споделиха, че това затруднява изграждането на нови мрежи, които ще подобрят качеството на електроснабдяването. С цел оптимизиране на усилията и предотвратяване на излишни неудобства за жителите на град Варна г-н Коцев пое ангажимент ремонтните дейности, стартирани от Общината, да се съгласуват с отговорните лица в електроразпределителното дружество.

Прди срещата във Варна такива  се проведоха и с кметовете на Разград, Силистра, Търговище, Горна Оряховица. Акцент навсякъде бяха тежките метеорологични условия през изминалите почивни дни и по-рано през месец ноември. Обсъдиха се планове за ефективни и координирани съвместни действия за бързо справяне при други форсмажорни обстоятелства – осигуряването на проходими пътища от местните власти, осигуряване на свързаност от оператора на електропреносната мрежа ЕСО, както и други фактори, ограничаващи възможността за реакция на екипите на ЕРП Север във взаимосвързаната инфраструктурна система. Не на последно място, страните изразиха загриженост относно тиражираните медийни внушения от страна на различни обществени личности и институции и насърчаване на езика на омраза и толериране на прояви, нарушаващи установения законов обществен ред в центровете за обслужване на клиенти на Енерго-Про, съобщиха от дружеството.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Енергийна криза
Природни стихии
Мигранти и бежанци
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: