Кметът на Варна ще преговаря с АПИ за отпадане на винетките до Тополи, Константиново и вилните зони

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:03 / 03.01.2019
16942
Кметът на Варна Иван Портних ще поиска винетните стикери за жителите на Тополи и Константиново, както и на вилните зони около Варна да отпаднат, както това се случи в София със северната тангента на околовръстното шосе там.

Селата Тополи и Константиново са част от община Варна, но живеещите там пътуват до града по шосета, които са част от републиканската пътна мрежа. Затова в момента, за да отидат на работа или да закарат децата си на училище, те трябва да имат винетка. Такава е ситуацията и за варненци с адресна регистрация на север от града тъй като и курортът "Златни пясъци" е на общинска територия.

Стана ясно, че жители на двете села и постоянно живеещи във вилните зони, край курорта "Златни пясъци" и летището в морската столица искат отпадане на винетните стикери, тъй като казусът е подобен на този в София за северната тангента.

Директорът на Областното пътно управление Румен Илиев обясни възможно ли е да бъде изпълнено искането: "Няма значение дали е в електронната система, то постановлението на МС е едно, тоест едно решение на МС 945 от 2004 година, но то е, където регламентира кои пътища са от републиканската пътна мрежа и кои са общински. Навсякъде, където започват пътища от републиканската пътна мрежа, а това е след табела "Край на населеното място", е задължително да има винетка. В решението на МС не е упоменато дали е вилна зона, или постоянно си живеят хора там, но винаги си е било с винетка."

За да бъде намерен справедлив вариант и за варненци кметът Иван Портних започва преговори с Агенция "Пътна инфраструктура".

Източник: БНР

Виж коментарите (4)

Още по темата (55):
15.12.2019 Нови глоби изненадват шофьорите догодина
20.11.2019 Скандално за колите на БГ Тол! Оказа се, че нямат законови права да ни
спират
14.11.2019 Обявиха тарифата на тол таксите! Вижте колко ще плащаме
18.09.2019 Отстраниха проблем, свързан с продажбата на електронни винетки
29.07.2019 Очакват се затруднения в продажбите на електронни винетки
17.07.2019 Спира се продажбата на месечни винетки за товарни автомобили
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).