Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът на район "Одесос": Вандали съсипват всяко ново и красиво нещо, което се направи
Автор: Пламена Николова 09:30 / 16.05.2019Коментари (9)8539
© Varna24.bg
Както в целия град, така и в район "Одесос", вандали съсипват всяко ново и красиво нещо, което се направи. Не остана здрава детска площадка, рисуват по новите сгради и подлезите, сподели за Varna24.bg кметът на район "Одесос" Георги Недев. Районният кмет коментира още големите инфраструктурни ремонти в "Одесос", почистването, резитбата на дърветата и други актуални въпроси:

"Най-големият инфраструктурен проект в район "Одесос“ това е бул. "Левски“  от бул. "Цар Освободител" до все още неизграденото кръгово на ул. "Г. Пеячевич“ и ул. "Девня“. Обектът е завършен на 98%. Там бяхме насочили най-много сили с наши инфраструктурни специалисти да помагаме на Община Варна с контрола по изграждането на това голямо транспортно съоръжение. Освен него имаме и още няколко големи проекта, които за наша радост в рамките на две седмици трябва да бъдат завършени до старта на активния туристически сезон. 

Важен е проекта за основен ремонт на ул. "Баба Тонка“, която е напълно завършена. Там имаше подмяна на подземните комуникации, беше изградено ново осветление, паркоместа, озеленяване и цялостно асфалтиране.

В момента се работи по реконструкцията на уличната мрежа по бул. "Съборни“, в участъка от бул. "Владислав Варненчик“ до бул. "Сливница“. 

Извършва се и ремонт на ул. "Цар Симеон I“, благоустрояване на ул. "Георги Бенковски“, което се извършва на три етапа, ремонти текат и по ул "Михайл Колони“ и площад Екзарх Йосиф, известен като Шишковата градинка. Извършва се също естетизация на междублокови пространства в района.  

Това, което се изпълнява е и рехабилитация на улична мрежа в Морска градина под Морско казино и около Аквариума, около алпинеума се правят ремонти. Това трябва да завърши до началото на новия сезон.

Жителите на "Одесос" се обръщат към нас с най-различни въпроси. Жалбите, които са в нашата компетентност са относно оперативен контрол на сметоизвоздването, поддръжка на улично осветление и зелена система. На някои жалби реагираме веднага в рамките на нашите възможности, други препращаме към Община Варна, тъй като нямаме собствен бюджет. Това са най-вече сигнали за инфраструктурни проблеми.

Имаме много жалби по отношение на междусъседските отношения. В повечето от тези случаи ние нямаме никакви права и компетентности. Една част от тях са за съд, други са за полиция. Гражданите са свикнали обаче да се обръщат най-често към районното кметство, понеже сме най-близо до тях. Дори да не можем да им помогнем, винаги можем да им дадем съвет към кого да се обърнат.

Много жалби имаме относно резитбата на дърветата и окастрянето на клоните. Наскоро обяснихме подробно как и защо се извършва тази резитба. В момента предвид разлистването на дърветата и навлизането във вегетативния период, всички формиращи резитби на клони на дървета са прекратени.

Към момента има доста неизпълнени заповеди за отсичане на дървета, което създава предпоставка за инциденти с хора и имущество. Иначе продължаваме работа по зелената система в район "Одесос" с премахване на опасни клони. Искам да обясня, че режимът за издаване на заповед за отсичането на едно дърво, е доста труден и доста дълъг път трябва да се извърви докато излезе тази заповед. Отсичане се извършва след оглед на специалисти към района, които дават информация за болни дървета с прогнили хралупи и гъби по стволовете. След това експерти на община Варна правят оглед на съответните дървета и изготвят санитарна експертиза за състоянието на дърветата, на база на която се издава заповед за отсичане. Премахнатите дървета се компенсират със засаждането на млади дървета в съотношение 3 към 1 на подходящи за това места.

Имаме над сто неизпълнени заповеди за опасни дървета, възможно е да има и такива дървета, които все още не са картотекирани като опасни.

Предвид предстоящия летен сезон се вземат мерки за чистотата на централната част на града. 936 съдове за битови отпадъци тип бобър имаме в района, които през лятото се извозват двукратно на ден, в централната част на града са 400 бобъра през летния сезон се извозват трикратно, това се отнася и за кошчетата, мият се булевардите и улиците, възлаганията на фирмите са много по-големи и контрола е засилен. Защото жителите се удвояват и утрояват през лятото.

Относно въпросът дали има свободни жилища за настаняване на нуждаещи се граждани ще кажа, че нямаме такива. Разполагаме със 101 общински жилища в "Одесос" и всичките са заети, а чакащите са още 110 лица, картотекирани според общинската наредба.

Както и в останалата част на града и при нас има много вандалски прояви, върху всяко ново нещо, което се направи се излива много негативна енергия. Агресията се стоварва най-вече  върху детските площадки, 52 са в район Одесос, всичките са с поражения. Общинското предприятие "Озеленяване" се зае с ремонтите и сформира групи по настояване на кмета на града Иван Портних. По новите сгради и подлезите също има изрисувани графити.

Относно въпросът ви дали има сигнали на граждани за бездомните кучета, бих казал, че доста намаляха в централната част на града, помните преди какви глутници имаше. Ако получим такъв сигнал информираме веднага общинския приемник за безстопанствени кучета. По-скоро имаме проблеми с бездомните котки. Има граждани, които ги хранят и рестрикциите спрямо тях отпаднаха в общинската наредба в съда", сподели Георги Недев.

Какво още каза районният кмет вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.05.2019 г.
0
 
 
А да вземе да се разходи по Генерал Колев, тръгвайки от Рощок. Всички знаем, че от 5 години на никой не се разрешава да се изграждат тенти и подиуми пред заведенията... Нищо подобно: Фреш бар -, подиум та и закрепен за плочките. А по към края е направо върха на айсберга- Тръгна смяна на плочки и колко 10 кв.м, нататък няма как има изградена огромна тента с висок подиум, здраво закрепени в земята, направо цяла къщичка... А новите плочки? Те са подложени на здрав тест- редовно 2 коли си паркират там, сякаш с нашите пари сме им изградили паркоместа.... И това е не само там, но наглостта на някой с връзки и пари няма мярка.... Разходете се кмете, ама вземете и господата от Общината, инжинерите Гърбузов и Няголов, нека и те да видят как се харчат парите събрани от нашите данъци..... 6934
Aнонимен
на 16.05.2019 г.
0
 
 
тоа кмет...явно само от бюрцето си кметува...и споделя по доклади, а не от реалноста на улицата:) отчета му е уникатен и пълен...с неразбории и неточности...да не кажа набивалици!
Aнонимен
на 16.05.2019 г.
0
 
 
Някой да е видял да мият улици, както лъже този районен кмет? Бул. "Съборни" беше една от най-красивите улици във Варна с няколко реда големи липи, сега е една от най-грозните улици - без дървета, от тях са останали няколко ствола, по-скоро - дънери, без клони, зейнали са оголени, грозни сгради. Преди време четох в Интернет възхищението на германска туристка от Варна - според нея най-хубавото в града са големите дървета по улиците. Да дойде сега да види. Уличните дървета се осакатяват и обезобразяват, а зелените площи се презастрояват, но на градската управа котките им пречат. Плъхове ще е по-добре, според тях.
Aнонимен
на 16.05.2019 г.
0
 
 
Проблемът с кучетата е една от най -доходните далавери на всяка община.Когато се гласува годишният бюджет се заделят за проблема средства-/суха пара/ ,ако на следващата година проблема се реши то отпада и отпускането на пари,затова проблема се подържа и така година след година -до края на света-елементарно Уотсън. Нещо подобно като проблема с дупките по пътищата, прблема с ромите,проблема с мигрантите....ИМА ПРОБЛЕМ-ИМА ПАРИ.
Aнонимен
на 16.05.2019 г.
0
 
 
А циганките джепчийки кога ще махнете от "гезмето"??
0
 
 
Защо във всяка община с размерите и възможностите на Варна и в частност район "Одесос" има сектор "Сигурност", а там не правят нищо? Разни чичаци се водят на работа, но реално само пият кафета и си пърдят в панталоните. Пусни ги на смени денонощно, поне един, двама да хванат. Така и хората ще видят, че се прави нещо истинско, а не само на Артия....
Aнонимен
на 16.05.2019 г.
0
 
 
Сега остава и да посочите едно красиво нещо което сте направили в надпреварата за усвояване на евро-средства...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: